Ο Σουλτς ζητάει «χρόνο» από τη Μέρκελ

00:06 20/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Mε ένα tweet του ο επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς ανακοίνωσε ότι ζήτησε περισσότερο χρόνο από την Άνγκελα Μέρκελ καθώς πρέπει να προηγηθεί το έκτακτο συνέδριό του, στο οποίο θα αποφασιστεί η συμμετοχή ή όχι σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Die CSU

will vor der Klausur in Seeon (früher: Kreuth) nicht sondieren. Deshalb brauchen wir ein bisschen mehr Zeit. Ich habe dem SPD-Parteivorstand vorgeschlagen, den Sonderparteitag am 21.1. in Bonn zu machen.

— Martin Schulz (@MartinSchulz) December 19, 2017

Το SPD «χρειάζεται λίγο ακόμη χρόνο», προκειμένου να αποφασίσει, έγραψε ο Μάρτιν Σουλτς, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Το έκτακτο συνέδριο σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου στην Βόννη, ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 14 του ίδιου μήνα. Το κόμμα επιθυμεί μεγαλύτερη άνεση χρόνου προκειμένου να διαβουλευθεί με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), διότι, όπως έγραψε ο κ. Σουλτς, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) θέλουν να ξεκινήσουν τις διερευνητικές συνομιλίες μόνο μετά την δική τους κομματική εκδήλωση στις 4-6 Ιανουαρίου στην Άνω Βαυαρία.

The post Ο Σουλτς ζητάει «χρόνο» από τη Μέρκελ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα