Ο Σφακιανάκης παρουσίασε το Ινστιτούτο του: Ο θυμός μου κράτησε δύο δεύτερα

22:41 23/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Συνέντευξη Τύπου παραχωρησε ο πρώην επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ Μανώλης Σφακιανάκης, δυο μέρες μετά την αποστρατεία του.

Ο κ. Σφακιανάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία Ινστιτούτου το οποίο θα επικεντρώνεται στην προστασία των πολιτών στο διαδίκτυο. Μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, μάλιστα αναμένεται η έναρξη της λειτουργίας του.

«Το Ινστιτούτο είναι μη κερδοσκοπικό. Θα στηριχθεί οικονομικά μέσα από δωρεές και ευρωπαϊκά κονδύλια. Πρώτος χορηγός

θα είναι η Ευρώπη και παράλληλα υπάρχουν 12 ιδιώτες που θέλουν να προσφέρουν. Τέτοιο ινστιτούτο υπάρχει μόνο ένα στον κόσμο, στις ΗΠΑ. Είχα στο μυαλό μου έτοιμες σκέψεις. Από το Σάββατο που έμαθα ότι θα είμαι πολίτης άρχισα να σκέφτομαι την υλοποίηση του».

Όπως τόνισε ο αποστρατευθείς στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ: «Φεύγοντας αφήνω την καλύτερη Δίωξη. Όμως αυτό θα πρέπει να παραμείνει. Αυτό που χρεώνω στον εαυτό μου είναι ότι έρχονται πλέον τα παιδιά στην ΓΑΔΑ εκδρομή», είπε ο πρώην προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος.

«Ελπίζω και μετά την απομάκρυνση μου να το κρατήσουν αυτό», τόνισε ο Μανώλης Σφακιανάκης.

Ξεκινώντας την ομιλία του είπε: «Ήρθε η ώρα μου να φύγω από την Ελληνική Αστυνομία. Δεν έχω κανένα θυμό. Κράτησε μόνο δυο δεύτερα ο θυμός μου. Φεύγω με αγάπη από την αστυνομία. Το απόγευμα είδα τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, τον κ. Τσουβαλα, και μου είπε Μάνο θέλω να συνεργαστούμε, και εύχομαι ότι αυτό θα γίνει».

«Στην αρχή έπρεπε να αποδείξω πως μέσα από τα καλώδια του Ίντερνετ υπάρχει έγκλημα, σαν τον Καποδίστρια δηλαδή με την πατάτα. Αυτό και έκανα. Δημιουργήσαμε μια ομάδα που με αγάπη στήσαμε, την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με αγάπη υπηρετήσαμε και υπηρετούμε την Ελλάδα», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στο ερώτημα με ποια συναισθήματα αποχώρησε από την ΕΛΑΣ σημείωσε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος γιατί κάνω πάλι αυτό που αγαπάω».

Keywords
Τυχαία Θέματα