Ψωμιάδης: Αν κατέβω για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Μπουτάρης θα αποσύρει την υποψηφιότητά του

20:42 23/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Έξι χρόνια μετά την απομάκρυνση του από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δηλώνει αποφασισμένος να μην εγκαταλείψει την πολιτική.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο thestival.gr μίλησε για το πόσο σκληρή έχει γίνει η καθημερινότητά του ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως η δίκη για τα 45άρια θα έχει θετική έκβαση για τον ίδιο.

Δήλωσε πικραμένος από την συμπεριφορά της περιφερειακής του ομάδας και πρόσθεσε ότι

ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατηγόρησε για ανυπαρξία έργων τον Γιάννη Μπουτάρη και σημείωσε πως αν ο ίδιος θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τότε ο Μπουτάρης θα αποσυρθεί.

Τι κάνετε σήμερα στη ζωή σας έχοντας απομακρυνθεί εδώ και μερικά χρόνια από τα πολιτικά πράγματα;

Ένας πολιτικός της πορείας της προσφοράς και της ιστορίας του Παναγιώτη Ψωμιάδη δεν φεύγει τόσο εύκολα και τόσο απλά από τη πολιτική. Η πολιτική με δύο λέξεις είναι αγώνας μέσα τη κοινωνία. Βρίσκομαι μέσα τη κοινωνία καθημερινά, δίνω τον αγώνα μου, είμαι κοντά στις προσκλήσεις και τις προκλήσεις, σίγουρα όμως δεν μπορεί να πει κανείς ότι είμαι ενεργό στέλεχος γιατί δεν έχω κάποιο θεσμικό ρόλο.

Παρ’ όλα αυτά έχω αφιερώσει πολλές ώρες στην οικογένεια μου και στα παιδιά μου. Το γραφείο μου υπολειτουργεί. Ανοίγει δύο φορές την εβδομάδα λόγω οικονομικών δυσχερειών. Δηλώνω παρών και πολύ σύντομα θα δείτε και τις μετέπειτα κινήσεις μου.

Ποιες είναι σήμερα οι εκκρεμότητες σας με τη Δικαιοσύνη;

Κανένας δημοσιογράφος δεν είχε τα κότσια εδώ και τρία χρόνια που έφυγα από τη Νομαρχία να αναρωτηθεί που πήγε ο βρωμιάρης οικολόγος ψευτοσκοπιανός, άνθρωπος των ΜΚΟ. Μήπως εκτελούσε κάποια μυστική αποστολή; Δεν τόλμησε κανείς να ασχοληθεί με αυτόν τον κύριο. Από κει και πέρα, στη διάρκεια των τελευταίων ετών αποδείχτηκε ότι οι κατηγορίες ήταν ένα ψέμα.

Πήγα σε πέντε δικαστήρια και αθωώθηκα πανηγυρικά. Ακόμη και για τη λίμνη Κορώνεια η απόφαση είναι αθωωτική. Για τις αμμοληψίες, για τη μεταφορά των μαθητών, ακόμη και η έκπτωση μου, θεωρώ μιας και δύο φορές ο Άρειος Πάγος δέχτηκε την αναίρεση μου, ήταν μια σκληρή δοκιμασία και μια άδικη απόφαση. Όμως έμαθα να μην κρίνω τις αποφάσεις δικαιοσύνης.

Εξάλλου έχω ένα δικαστήριο ακόμα και πιστεύω στην απόφαση της δικαιοσύνης. Στην υπόθεση με τα 45αρια έκανα ότι έκανε τότε όλη η Ελλάδα. Το ίδιο γίνεται και σήμερα από Δημάρχους και Περιφερειάρχες. Αυτοί δεν έχουν κανέναν για να τους καταγγείλει. Αυτό είναι το πολύκροτο δικαστήριο των 45αριων. Πιστεύω λοιπόν ότι και αυτό θα έχει μια καλή εξέλιξη και δικαστική απόφαση.

Κατά καιρούς σας έχουμε ακούσει να μιλάτε με πικρία για ανθρώπους που σας γύρισαν τη πλάτη. Ποιοι είναι αυτοί;

Τα 4/5 της περιφερειακής μου ομάδας και των στενών συνεργατών μου. Ο κ. Σαμαράς και οι αυλικοί του, ο Νίκος, ο Κώστας, ο Γιάννης, ο Δημήτρης ήταν αυτοί που προσπάθησαν και μέχρι ενός σημείου κατάφεραν να με ‘δολοφονήσουν κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά. Το γιατί το γνωρίζω.

Μπορείτε όμως να ρωτήσετε τον Σαμαρά ή το υποχείριο αυλικό του, τον κ. Μουρούτη. Όμως θεωρώ ότι βασική αιτία είναι ότι τους μπήκα στη μύτη με την παρουσία μου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης ενοχλούσα επειδή μιλούσα για τη Μακεδονία, για τα μνημόνια, για τις αξίες, τη νεολαία, την πατρίδα και τη θρησκεία. Δόθηκε εντολή «φιμώστε και στείλτε σπίτι τον Παναγιώτη Ψωμιάδη».

Πιστεύετε ότι η εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας συνέβαλε στην συσπείρωση της κομματικής βάσης;

Προβλέπω για επόμενο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή αυτοδύναμα ή με συνεργασία. Ο κ. Τσίπρας παρακαλάει να δει τον κ. Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Από την επόμενη ημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να μαζέψει τα του οίκου του και να μαζέψει γύρω του όλους τους Ψωμιάδηδες της Ελλάδος. Άλλωστε εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ τίποτε παρά μόνο να μπούμε στον αγώνα όπως και σήμερα που ζητάμε το ίδιο.

Η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι σε ύπνωση. Ένα μέρος γύρω από τον κ. Μητσοτάκη έχει δαιμονοποιήσει τη δεξιά πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Εγώ λέω ναι στα ανοίγματα προς το κέντρο. Για αυτό είμαστε μέσα στη κεντροδεξιά, στη μεγάλη οικογένεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όμως δεν μπορείς να δαιμονοποιήσεις τη δεξιά γιατί χωρίς δεξιά η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει.

Από το 1 έως το 10 τι βαθμό βάζετε στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ;

Θα έβαζα 3. Διότι ο Τσίπρας δεν ήταν ειλικρινής και σταθερός όλα αυτά τα δυο χρόνια, ξεκινώντας από τη πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και από το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ.

Έχετε τελειώσει πολιτικά ή θα σας ξαναδούμε στο προσκήνιο; ο Γιάννης Μπουτάρης πρόσφατα δήλωσε ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι τα 100. Εσείς θα βάζατε υποψηφιότητα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης απέναντι στον Γ. Μπουτάρη;

Μπορείτε να μου πείτε ένα έργο του Μπουτάρη; Και μη μου απαντήσετε ότι δεν έχει χρήματα ο Δήμος. Όταν δεν είχα χρήματα έκλεισα δύο φορές τη Νομαρχία επί Καραμανλή και πήγα και διεκδίκησα και πήρα πολλά εκατομμύρια. Ο κύριος Μπουτάρης έχει τους προστάτες του και είναι στο απυρόβλητο. Έχει αλλεργία με τις λέξεις πατρίδα, αξίες, θρησκεία, νεολαία.

Αν αποφασίσω να κατέβω για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης να ξέρετε ότι θα είμαι νικητής. Πιστεύω πως αν μάθει ο σημερινός δήμαρχος ότι θα είμαι υποψήφιος τότε θα αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τους Έλληνες πολίτες στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η πατρίδα μας;

Σήμερα η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά πρωτίστως είναι κοινωνική. Όταν βλέπουμε το τι γίνεται τα τελευταία χρόνια μέσα από το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και Εργασίας αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτή η χώρα είναι μια χώρα γερόντων, συνταξιούχων και φτωχών.

Παρακολουθούμε σήμερα ένα σύγχρονο παιδομάζωμα νεολαίας. Αυτό εμένα με προβληματίζει. Τι θα γίνει η Ελλάδα όταν μετά από σαράντα χρόνια με τη παρουσία εκατομμυρίων μέχρι τότε λαθρομεταναστών, μεταναστών, προσφύγων; Μήπως θα είμαστε εμείς ξένοι στην ίδια μας τη χώρα; Μήπως το θρήσκευμα μας κινδυνεύει; Αυτό δεν είναι τυχαίο.

Από κει και πέρα χρειάζεται αισιοδοξία, τόλμη, ελπίδα και πάνω από όλα πίστη στον εαυτό μας, στα παιδιά μας, στην οικογένεια μας, στη πατρίδα μας, στη θρησκεία μας και αγάπη μεταξύ μας. Ήρθε η ώρα κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε τις κομματικές ταμπέλες και να αγαπηθούμε οι Έλληνες μεταξύ μας.

Keywords
ψωμιαδης, θεσσαλονικη, μπουταρης, ανθιμος μπουταρης, παναγιωτης ψωμιαδης, νεα δημοκρατια, υπουργείο παιδείας, προσφορες, εκκρεμότητες, μκο, ελλαδα, σαμαρας, τσιπρας, νέα, συριζα, Αντωνης Σαμαρας, αλλαγη ωρας, μακης ψωμιαδης, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, πικραμενος, αρειος παγος, δημοκρατια, ηγεσια, μκο, προγραμμα, υπουργείο παιδείας, ψεμα, ωρα, αγαπη, αισιοδοξια, αλλεργια, ανθρωπος, απλα, γινει, γινεται, δημος, δειτε, δικη, δοθηκε, εγινε, ευκολα, ειλικρινης, εκβαση, εκκρεμότητες, ελπιδα, εβδομαδα, εξελιξη, ετων, ζωη, ιδια, ιδιο, η δικη, υποθεση, θρησκεια, κυβερνηση, κορωνεια, μακεδονια, μητσοτακης, μπορεις, μυτη, νεολαια, νομαρχια, ξερετε, οικογενεια, παιδια, πιστη, ρολο, σιγουρα, συντομα, σπιτι, συγχρονο, τολμη, τρια, υπνωση, ωρες, αγωνας, δημητρης, χωρα, υπουργειο, κωνσταντινου, κωστας, λεξεις
Τυχαία Θέματα