Ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ διέψευσε τον Πολάκη

20:11 28/11/2017 - Πηγή: Aixmi

«Τα 23 άτομα που προσλήφθηκαν την περίοδο 2013 -2014 δεν είχαν υπαλληλική σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πληρώθηκαν με αποζημιώσεις για σύμβαση έργου και όχι για προσλήψεις. Δεν υπήρξαν συμβάσεις. Με μπλοκάκι πληρώνονταν και από χορηγικά κονδύλια» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο
Kατηγορηματικά διέψευσε ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου ότι ο ίδιος συνομιλούσε με το γραφείο του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

για τις 23 προσλήψεις, όπως τον κατηγόρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Ο κ Παπδημητρίου κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά υποθέσεις κακοδιαχείρισης στον χώρο της υγείας.

Υποστήριξε δε, ότι για τους 23 εξωτερικούς συνεργάτες «υπήρχε έλεγχος από το γραφείο προσωπικού», και ότι «υπάρχει παρουσιολόγιο». Όπως είπε, «τα 23 άτομα που προσλήφθηκαν την περίοδο 2013 -2014 δεν είχαν υπαλληλική σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πληρώθηκαν με αποζημιώσεις για σύμβαση έργου και όχι για προσλήψεις. Δεν υπήρξαν συμβάσεις. Με μπλοκάκι πληρώνονταν και από χορηγικά κονδύλια».

Τα μέλη της Εξεταστικής αποφάσισαν να ζητήσουν να σταλούν, αν υπάρχουν, οι αποφάσεις του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις 23 προσλήψεις που, όπως υποστήριξε ο κ. Παπαδημητρίου, υπάρχουν, σημειώνοντας παράλληλα ότι η πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού είχε εκφράσει αντίθετη άποψη κατά την κατάθεσή της την προηγούμενη εβδομάδα.

«Οι κατηγορίες είναι ότι οι συμβάσεις αυτές, που πληρώθηκαν με το ποσό των 177.000 περίπου ευρώ, ήταν παράνομες, και ότι τα άτομα αυτά δεν δούλεψαν ποτέ στο ΚΕΛΠΝΟ», σημείωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπυρίδων Λάππας.
«Ήταν αποζημιώσεις για σύμβαση έργου, όχι για προσλήψεις. Με μπλοκάκι πληρώθηκαν, δεν υπήρχαν συμβάσεις», ανταπάντησε ο κ. Παπαδημητρίου.

Παράλληλα, χαρακτήρισε πλαστή τη σύμβαση για συγκεκριμένο δημοσιογράφο που υπάρχει στη δικογραφία, υποστηρίζοντας ότι «ουδέποτε αποζημιώθηκε ούτε εργάστηκε ποτέ στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

Είπε, ακόμα, ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ πλήρωσε για διαφημιστικές καμπάνιες εταιρείες επικοινωνίας και όχι μεμονωμένους δημοσιογράφους.

Σε ερώτηση του κ. Λάππα, από ποιο κονδύλι πληρώθηκαν τα 23 άτομα, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε «από χορηγικά χρήματα», σημειώνοντας ότι «στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρχαν χορηγίες όχι μόνο από τον ΟΠΑΠ, αλλά και από άλλους οργανισμούς» και ότι «υπήρχε ειδικό ταμείο που πληρώνονταν».

The post Ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ διέψευσε τον Πολάκη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα