Ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών «δείχνει» Γιάννο για το C4i

01:01 27/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Τον Γιάννο Παπαντωνίου «δείχνει» ο μάρτυρας-κλειδί στην υπόθεση του C4i, ο οποίος είναι ο πρώην Γενικός Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) από τον Απρίλιο του 2006 έως τον Οκτώβριο του 2010, Ευάγγελος Βασιλάκος.

Όπως εκτιμά στην κατάθεσή του ο Ευ. Βασιλάκος στον αρμόδιο ανακριτή, στις 5 Νοεμβρίου 2018, ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου έχει πάρει μίζες ενώ επίσης συμφωνα με εκτιμήσεις του ίδιου, αναφέρεται και στο όνομα του Κώστα Σημίτη.

«Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ειδικά

οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας διακατέχονται από την νοοτροπία του επιχειρηματία. Δηλαδή, θεωρούν ότι αφού από την υπογραφή τους σε μία σύμβαση μία εταιρεία ή ένας επιχειρηματίας αποκομίζει κέρδη εκατομμυρίων ευρώ θεωρούν ότι πρέπει και αυτοί να πάρουν ένα κομμάτι αυτών των κερδών» αναφέρει μεταξύ άλλων στη νκατάθεσή του και σε άλλο σημείο προσθέτει: «Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κ. Σημίτης γνώριζε και γνωρίζει για παράνομες πληρωμές στην προμήθεια του C4I, ιδίως προς τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παπαντωνίου».

Και συνεχίζει με τις εκτιμήσεις του: «Η εκτίμησή μου είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει δωροδοκηθεί ο κ. Παπαντωνίου. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο κ. Σημίτης έχει δωροδοκηθεί για την συγκεκριμένη προμήθεια, αλλά θεωρώ αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί για τις παράνομες πληρωμές της σύμβασης C4I από τον Χριστοφοράκο».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός ελέγχεται για «παθητική δωροδοκία κατά μόνος και από κοινού, άπαξ και κατ εξακολούθηση στρεφόμενη κατά του Δημοσίου από την οποία το όφελος που επεδίωξε και επέτυχε και η ζημία που προξενήθηκε ή οποσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ».

The post Ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών «δείχνει» Γιάννο για το C4i appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα