NASA: Επιτυχημένη η προσεδάφιση του InSight στον Άρη

23:17 26/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Άλλο ένα μαγικό έκανε απόψε η NASA. Το διαστημικό επιστημονικό σκάφος Insight (που ζυγίζει όσο μισό Smart) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, ταξίδεψε 6 μήνες και 484 εκατ. χιλιόμετρα για να φτάσει στον Άρη.

Κινούνταν με 20.000 χλμ/ώρα και έπρεπε να μηδενίσει σε μόλις 7 λεπτά. Κανείς δεν μπορούσε να επηρεάσει τίποτα γιατί οι όποιες γήινες εντολές ήθελαν 8 λεπτά για να «φτάσουν» στον Άρη. Όμως όλα δούλεψαν ρολόι και το διαστημικό επιστημονικό σκάφος InSight

προσεδαφίστηκε με επιτυχία στον πλανήτη Άρη προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού στο κέντρο επιχειρήσεων της NASA.

Ήταν η πρώτη προσεδάφιση της NASA από το 2012 (ρόβερ Curiosity) και η πρώτη φορά που θα μελετηθεί από ένα ρομποτικό γεωλογικό εργαστήριο το εσωτερικό, η σύνθεση και ειδικότερα η τεκτονική δραστηριότητα όχι μόνο του ‘Αρη, αλλά και οποιουδήποτε άλλου πλανήτη πέρα από τη Γη.

Το διαστημικό επιστημονικό σκάφος Insight είχε εκτοξευθεί από τη Γη στις 5 Μαΐου και ο προορισμός του ήταν μια τεράστια επίπεδη έκταση του Άρη, γνωστή ως Elysium Planitia, μήκους 130 χλμ. και πλάτους 27 χλμ., λίγο βόρεια του αρειανού ισημερινού, γνωστή και ως «το μεγαλύτερο επίπεδο πάρκινγκ στον Άρη».
Το InSight θα αρχίσει την χαρτογράφηση στο κέτρο του ‘Αρη μετά από περίπου τρεις μήνες, καθώς τόσος χρόνος απαιτείται για να δοκιμασθούν και να τεθούν σε λειτουργία τα επιστημονικά όργανά του.

The post NASA: Επιτυχημένη η προσεδάφιση του InSight στον Άρη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα