Μικρή υποχώρηση από την Ιταλία – Ανάσα για τις αγορές

13:35 26/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Ένα βήμα πίσω φάινεται πως έκανε η Ιταλία που διαμέσω του αντιπρέδρου της κυβέρνησης και ηγέτη του Κινήματος Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δηλώνει ανοικτή σε μείωση του ελλείμματος, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP.

«Εάν, κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης με τις Βρυξέλλες, το έλλειμμα θα πρέπει να μειωθεί λίγο, δεν είναι σημαντικό», δήλωσε ο Ντι Μάιο μαζί με τον επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.

Μιλώντας στο Radio

Radicale, επεσήμανε ότι «το θέμα δεν είναι οι αριθμοί, αλλά οι πολίτες» επαναλαμβάνοντας τη σημασία της θέσπισης κοινωνικού εισοδήματος για τους φτωχότερους, της μεταρρύθμισης της νομοθεσίας για τις συντάξεις ώστε να επιτραπεί η πρόωρη συνταξιοδότηση και η αποζημίωση των μικροκαταθετών που επλήγησαν από την πτώχευση τραπεζών.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Reuters, η ιταλική κυβέρνηση συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη όπου θα συχητηθεί το ενδεχόμενο μείωσης του στόχου για το έλλειμα, κάτι που μπορεί να ανοίξει εκ νέου τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Ρώμη και τις Βρυξέλλες για να αποφευχθεί μια πειθαρχική διαδικασία κατά της Ιταλίας.

Στο μεταξύ, με την είδηση αυτή, το Xρηματιστήριο του Μιλάνου σημείωσε άνοδο κατά 3%, ενώ άρχισε η ραγδαία αποκλιμάκωση για το κόστος δανεισμού της χώρας. Η απόδοση του ιταλικού κρατικού ομολόγου διετούς διάρκειας παρουσιάζει πτώση 22 μονάδων βάσης σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής, στο 0,74%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Πτώση 24 μονάδων βάσης ή 6,8% στο 3,17% παρουσιάζει και η απόδοση του 10ετους. Το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων υποχωρεί κοντά στις 285 μονάδες.

Επιπλέον, οι ιταλικές μετοχές σημείωσαν άλμα. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε αύξηση 1,1% και οι βασικές μετοχές της ευρωζώνης 1,3%, με τον ιταλικό δείκτη FTSE MIB να ενισχύεται κατά 3%.

Ο δείκτης των ιταλικών τραπεζών σημείωσε άνοδο 5,3%. Οι μετοχές των Unicredit και Intesa Sanpaolo κατέγραψαν άνοδο 4,7% και 4,3%, αντίστοιχα. Οι τραπέζες UBI Banca, Banco BPM , BPER Banca και Mediobanca ενισχύθηκαν, επίσης, κατά 3,7% με 4,1%.

The post Μικρή υποχώρηση από την Ιταλία – Ανάσα για τις αγορές appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα