Ο Πολάκης στον Άρειο Πάγο για τα περί «δικαστές σε παραδικαστικό»

19:15 23/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Κατάθεση στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πολάκης στην κατάθεση του δεν ανέφερε τίποτα περί παραδικαστικού κυκλώματος, αλλά αναφέρθηκε σε εκκρεμείς υποθέσεις στα δικαστήρια.

Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία στάθηκαν οι δηλώσεις του κ.Πολάκη ότι: «Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς

πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά – έχει δεσμεύσεις ή – για να το πω λιγότερο κομψά – είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος» .

O κ. Δασούλας μετέβη, στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού υγείας.

Ο κ. Πολάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κατάθεσή του αναφέρθηκε σε υποθέσεις που αφορούν θέματα υγείας και έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, αλλά ακόμα εκκρεμούν και δεν υπάρχει κάποιο τελικό αποτέλεσμα για όλες αυτές.

Κατόπιν αυτών οι εισαγγελικές αρχές θα αξιολογήσουν τη σημασία των καταγγελλόμενων εκ μέρους του κ.Πολάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα