Επίθεση ενόπλου σε κινηματογράφο στη Γερμανία – «Διαταραγμένη προσωπικότητα» λέει η αστυνομία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

18:24 23/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Αναστάτωση και ισχυρή αστυνομική κινητοποίηση προκάλεσε το μεσημέρι ένας ένοπλος άνδρας που εισέβαλε σε σύμπλεγμα κινηματογράφων Kinopolis στην πόλη Βερνχάιμ στη νοτιοδυτική Γερμανία, κρατώντας ομήρους για να πέσει λίγη ώρα αργότερα νεκρός από τα αστυνομικά πυρά.

Ο άνδρας εισέβαλε στον κινηματογράφο λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως άνοιξε πυρ τραυματίζοντας περισσότερα από 50 άτομα, όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ, αν και η αστυνομία ανέφερε ότι δεν υπάρχουν καθόλου τραυματίες! Μάλιστα

όπως επισήμαναν χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν τραυματίες από τα πυρά του δράστη.

Ο δράστης όπως λέγεται φορούσε μάσκα, κρατούσε όπλο και ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά κι όταν εισέβαλε στον κινηματογράφο φώναξε «Ο Ιησούς έρχεται!». Για μια «διαταραγμένη προσωπικότητα» έκανε λόγο αργότερα το υπουργείο Εσωτερικών της Έσσης.

Αξιωματικοί από το Μάνχαϊμ προσέτρεξαν σε ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας του Βερνχάιμ. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο άνδρας οχυρώθηκε μέσα στον κινηματογράφο κρατώντας ομήρους ενώ ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία προφανώς ο δράστης έπεσε νεκρός. Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου επιβεβαίωσε ότι ο δράστης είναι νεκρός.

Πάντως, υπήρξαν αναφορές ότι οι περισσότεροι τραυματισμοί οφείλονταν στα δακρυγόνα που έριξαν οι αστυνομικοί για να ακινητοποιήσουν τον δράστη και όχι στα πυρά του. Η εφημερίδα Bild σημείωσε ότι σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 25 άνθρωποι εκτέθηκαν σε δακρυγόνα.Πληροφορίες που ανέφεραν πως ένας πολίτης έπεσε νεκρός ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA επικαλούμενο πηγές του ξεκαθάρισε πως δεν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα