Ο Βαρουφάκης απαντά στον Ρέγκλινγκ για τα περί 100 δισ. κόστους

18:58 23/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Άμεση ήταν η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη στα όσα του καταλόγισε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με τα οποία οι διαπραγματεύσεις που έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών κόστισαν πάνω από 100 δισ. ευρώ.

Μέσα από τον λογαριασμό του στο Τwitter ο Γιάνης Βαρουφάκης έγραψε:

Η τρόικα εσ. άλλη μια φορά με τιμά με το μίσος της. Αυτή την φορά επιστρατεύοντας τον ύστατο υπάλληλο της τρόικας εξ. Τον κ.

Ρέγκλιγκ.

Η τρόικα εσ. άλλη μια φορά με τιμά με το μίσος της. Αυτή την φορά επιστρατεύοντας τον ύστατο υπάλληλο της τρόικας εξ. Τον κ. Ρέγκλιγκ.

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) June 23, 2016

Ειδικότερα σε πάνω από 100 δισ. ευρώ υπολόγισε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, το κόστος για την Ελλάδα με την πολιτική Βαρουφάκη αν υπολογιστεί και η απώλεια στο ΑΕΠ.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ άφησε αιχμές για καθυστερήσεις και κυρίως για τις ιδιωτικοποιήσεις που έπρεπε να γίνουν, ενώ τόνισε ότι είναι πιο φιλική μια προσαρμογή που δεν βασίζεται σε φόρους.

Σε ότι αφορά στις επιπτώσεις της περιόδου Βαρουφάκη και ειδικά σε ό,τι αφορά στο κόστος για την ελληνική οικονομία ο κ. Ρέγκλινγκ απάντησε:

«Δεν υπάρχει επιστημονικός τρόπος να το υπολογίσει κανείς. Γνωρίζω ότι η ΤτΕ έχει υπολογίσει ένα ποσό ύψους 80 δισ. ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Θα μπορούσε κανείς να σταθεί και στις προβλέψεις για την ανάπτυξη, που πριν αλλάξει η κυβέρνηση, η εκτίμηση του ΔΝΤ το Δεκέμβριο του 2014, είναι δημοσιοποιημένη, μιλούσε για ανάπτυξη στην Ελλάδα 2,5% το 2015 και 3,5% το 2016. Άρα αυτό αθροιστικά μας κάνει ανάπτυξη 6%.

Αντιθέτως, αυτά τα δύο χρόνια είχαμε μικρή ύφεση, αυτό θα μπορούσε επίσης να μετρηθεί για να υπολογίσεις το κόστος. Έξι μονάδες του ΑΕΠ, άρα αυτό κάνει περισσότερο από 100 δισ. ευρώ. Όπως είπα δεν υπάρχει επιστημονικός τρόπος, αλλά το κόστος ήταν πολύ μεγάλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα