Ο Νίκος Βούτσης νέος πρόεδρος τη Βουλής με βολές κατά Ζωής

13:55 4/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Νίκος Βούτσης εξελέγη νέος πρόεδρος της Βουλής με 181 ψήφους, στη μυστική ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή. Συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές και βρέθηκαν 113 λευκά ψηφοδέλτια και 3 άκυρα.

Από την ψηφοφορία

απουσίασαν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, που έστειλε όμως επιστολή στήριξης του κ. Βούτση, ο δυσαρεστημένος επειδή δεν υπουργοποιήθηκε Νίκος Νικολόπουλος και ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος,

Όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα θετική ψήφο έδωσαν, πέραν των 153 βουλευτών Σύριζα -ΑΝΕΛ, άλλοι 28 βουλευτές, οι οποίοι προέρχονται από το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη και πιθανότατα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν κατά συνείδηση. Ποτάμι και ΚΚΕ ψήφισαν λευκό.

Στην ομιλία του, ο κ. Βούτσης άφησε αιχμές για την προκάτοχό του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφού μιλώντας για τη λειτουργία της Βουλής ανέφερε «Χωρίς τυπολατρείες, αλλά και με την κατά το δυνατόν αποφυγή εκτάκτων καταστάσεων. Κάποιοι δεν συνειδητοποιούν πως ό, τι αποφασίζουμε εδώ μέσα επηρεάζει τις ζωές των πολιτών».

Ακόμη, μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει τον πρώτο λόγο ώστε να διαλευκανθούν υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής. Η κοινωνία το ζητάει και οι πολίτες το απαιτούν: Δεν επιτρέπεται να μένουμε στην επιφάνεια όσον αφορά στα σκάνδαλα. Θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα συμπεράσματα για την απόδοση ευθυνών. Δεν πρέπει να μένουν σκιές και υπόνοιες. Όταν λέμε ότι θέλουμε η Βουλή να αναβαθμιστεί, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι βασική προϋπόθεση είναι να συσχετίσουμε τους προβληματισμούς της κοινωνίας με τις δράσεις μας. Θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν οι διαβουλεύσεις με τους φορείς, με ομάδες πολιτών και κοινωνικές συλλογικότητες. Δεν μπορεί να αγνοούμε την σπουδαιότητα της αντιπαράθεσης που δημιουργούν θέματα όπως το προσφυγικό ζήτημα. Δεν μας αξίζει ένας ιδιότυπος επαρχιωτισμός. Πρέπει να ανοίξουν οι πόρτες και να δοθούν ευκαιρίες στους επιστήμονες. Η χώρα δεν θα πρέπει να φαντάζει στα μάτια των νέων ανθρώπων ένα μαυσωλείο ιδεών. Η λειτουργία του καναλιού έχει στόχο την αμεσότητα, την υποστήριξη πλήθους δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών των πολιτών. Δεν είμαστε καναλάρχες, ΜΚΟ και ινστιτούτα. Είμαστε η Βουλή των Ελλήνων. Η Βουλή πρέπει να είναι αρωγός και θετικό υπόδειγμα για την παραγωγή ήθους και ανθρωπιάς. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι η κρίση δημιούργησε απόγνωση, ανήμπορη οργή, φόβο».

Keywords
Τυχαία Θέματα