Ο Λοβέρδος σκέφτεται να θέσει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

13:51 3/11/2012 - Πηγή: Aixmi

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αλλάζει στρατηγική, είναι φανερό. Δεν απορρίπτει, πλέον, το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ -πρόταση που του κάνει μιά ομάδα βουλευτών.

Μέχρι πρότινος έδειχνε αποφασισμένος να ανεξαρτητοποιηθεί, μετά την ψήφιση των μέτρων απ’ τη Βουλή και την εκταμίευση της δόσης, και να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος προς τα τέλη

της Άνοιξης.

Τα νέα του σχέδια προαναγγέλλει, μιλώντας στα Παραπολιτικά (στον Γιώργο Κατσιγιάννη).

«Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τις ψηφοφορίες στη Βουλή και εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας, θα ζητήσω τη συλλογική εκτίμηση της πορείας μας από τον Ιούνιο και τις αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Αν αυτό γίνει δεκτό, ναι θα συμμετάσχω ξανά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ», δηλώνει.

Είναι σαφές ότι στη βεντάλια των επιλογών του έχει εντάξει και το ενδεχόμενο να θέσει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Ποιες είναι όλες οι εναλλακτικές που εξετάζει;

«Ή θα γίνει νέο κόμμα ή θα μετασχηματιστεί καθολικά το ΠΑΣΟΚ (διότι ως έχει σήμερα έχει κλείσει τον κύκλο του) ή θα ενωθεί το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ ή θα γίνει ομοσπονδία κομμάτων, δικτύων και προσώπων τύπου ιταλικής «Ελιάς». Η τελική επιλογή θα γίνει στην ώρα της. Δε μετακινούμαι από το Σοσιαλδημοκρατικό χώρο και την Κεντροαριστερά».

Keywords
Τυχαία Θέματα