Ο Φλαμπουράρης προανήγγειλε φοροεπιδρομή με τη συμφωνία (ΒΙΝΤΕΟ)

12:36 20/6/2015 - Πηγή: Aixmi

«Πηγαίνουμε να πετύχουμε μία συμφωνία την Δευτέρα και πιστεύουμε ότι και η ΕΕ θέλει το ίδιο» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμουράρης μιλώντας στο Mega Σαββατοκύριακο.

Mάλιστα ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε πως σήμερα το απόγευμα είναι πολύ πιθανό να υπάρξει επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά δεν θέλει παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, τονίζοντας πως έχουν πρόταση για το δημοσιονομικό κενό, για την διευθέτηση του χρέους και για χαλάρωση του προγράμματος ώστε να κινηθεί

η οικονομία, ανέφερε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι εκτός συζήτησης η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ καθώς και η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% στο ρεύμα. Το ΦΠΑ στην εστίαση επίσης θα μείνει στο 13%, ενώ σύγχυση δημιουργήθηκε σε σχέση με το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. Αρχικά ο υπουργός Επικρατείας είπε θα αυξηθεί στο 23% και μετά το διάλλειμμα το διόρθωσε λέγοντας ότι «εκ παραδρομής αναφέρθηκε στο 23% και η αύξηση θα είναι στο 13%».

«Οι προτάσεις μας υπερκαλύπτουν το δημοσιονομικό κενό του 2016 και πιστεύω ότι και οι εταίροι θα τις κάνουν δεκτές ανέφερε. Είναι δυνατή ακόμη και η συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ» είπε ο κ. Φλαμπουράρης, εφόσον όμως οι ευρωπαίοι θελήσουν να αναλάβουν το ελληνικό χρέος προς το Ταμείο το οποίο είναι και με υψηλό επιτόκιο.

Επιπλέον σημείωσε πως υπάρχουν σκέψεις για έκτακτη εισφορά ή για αύξηση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων από 26% στο 29%, καθώς και αύξηση στην φορολογία εισοδήματος. Στο 0,7% θα είναι η ειφορά αλληλεγγύης για 30.000 ατομικό εισόδημα.

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι έχει υπάρξει συμφωνία για το 2015 και διαφορά 450 εκατομμύρια ευρώ για το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα