Ο ενεχυροδανειστής ζητεί κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Τούρκο συναρχηγό – Τι απαντά εκείνος

11:52 2/12/2018 - Πηγή: Aixmi

Aίτηση για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Τούρκο φερόμενο συναρχηγό του κατέθεσε ο γνωστός ενεχυροδανειστής λόγω
«ανασφάλειας από τον τρόπο με τον οποίο έως σήμερα παρουσιάζεται η υπόθεση».

Ο Ριχάρδος Μυλωνάς ζήτησε μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια τον διορισμό και την εξέταση «πραγματογνώμονα, ήτοι ειδικό τελωνειακό υπάλληλο και δη του Τελωνείου του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος που ασχολείται ειδικά με εξαγωγές

χρυσού, σύμφωνα με τα άρθρα 183 επ. του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, προκειμένου να αποσαφηνίσει με τις ειδικές του γνώσεις πώς γίνεται η διαδικασία της διασάφησης και σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται η καταβολή φόρων, δασμών και άλλων επιβαρύνσεων και πώς αυτοί υπολογίζονται».

Στο μεταξύ, προφυλακιστέα κρίθηκαν τέσσερα άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, ενώ άλλα 12 αφέθηκαν ελεύθερα με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο Τούρκος συναρχηγός του κυκλώματος, ο οποίος κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι εκτελούσε τις εντολές του αφεντικού του, του γνωστού ενεχυροδανειστή. Απαντώντας στο αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, δήλωσε πρόθυμος να ανταποκριθεί και τόνισε μέσω πηγών του περιβάλλοντός του: «Οι εις βάρος μου υπαινιγμοί, πέραν του ότι βρίθουν ανακριβειών είναι και αφελείς και πράξεις απελπισίας. Τελειώνω με μία φράση: Κάλλιον το σιγάν, του λαλείν. Τον περιμένουν εκπλήξεις. Θα ανταποκριθούμε σε οποιοδήποτε διαδικαστικό του αίτημα».

The post Ο ενεχυροδανειστής ζητεί κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Τούρκο συναρχηγό – Τι απαντά εκείνος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα