Ο Μπόρις Τζόνσον πρωθυπουργός της Βρετανίας στη θέση της Μέι

16:31 23/7/2019 - Πηγή: Aixmi

Νέος αρχηγός των Συντηρητικών και, συνεπώς, πρωθυπουργός της Βρετανίας εξελέγη ο Μπόρις Τζόνσον, λαμβάνοντας 92,000 ψήφους έναντι 46,000 του αντιπάλου του Τζέρεμι Χαντ. Ο 55χρονος νέος πρωθυπουργός έχει διατελέσει δήμαρχος του Λονδίνου και είχε πρωτοστατήσει στην επικράτηση του Brexit στο Δημοψήφισμα.

Κέρδισε τον εσωκομματικό αγώνα για την ηγεσία διακηρύσσοντας ότι θα φέρει σε πέρας το Brexit, το οποίο προβλεπόταν αρχικά για τις 29

Μαρτίου αλλά έχει μετατεθεί για τις 31 Οκτωβρίου. ‘Οπως έχει υποστηρίξει, όλα θα τελειώσουν στα τέλη Οκτωβρίου, ακόμη και αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνηθεί να ξεκινήσει νέες διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, η προοπτική διαζυγίου με την ΕΕ χωρίς συμφωνία δημιουργεί επιφυλάξεις σε πολλούς Συντηρητικούς.

Ήδη ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ έχει ανακοινώσει ότι θα παραιτηθεί, διότι διαφωνεί με ενδεχόμενο διαζύγιο χωρίς όρους της Βρετανίας από την Ευρώπη. Την πρόθεσή του να παραιτηθεί έχει εξαγγείλει και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Γκοκ, χαρακτηρίζοντας «ταπείνωση» την έξοδο από την ευρωπαϊκή οικογένεια χωρίς συμφωνία.

The post Ο Μπόρις Τζόνσον πρωθυπουργός της Βρετανίας στη θέση της Μέι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα