Νικητής ο Φιγιόν στην τελευταία τηλεμαχία με τον Ζιπέ

11:13 25/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Τρεις ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των προκριματικών εκλογών που θα διεξαχθεί την Κυριακή αναμεσα στους υποψηφίους της γαλλικής Δεξιάς, το φαβορί, Φρανσουά Φιγιόν, επικράτησε στην τηλεοπτική του αντιπαράθεση με τον Αλέν Ζιπέ. Ο Φιγιόν υπερασπίστηκε το «ριζοσπαστικό» σχέδιό του για τις προεδρικές εκλογές του 2017 και κατηγόρησε τον Ζιπέ ότι «στην πραγματικότητα δεν θέλει να αλλάξει τα πράγματα».

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί της Γαλλίας

αντάλλαξαν διαξιφισμούς σχετικά με τα σχέδιά τους για την κοινωνία και το εύρος των μεταρρυθμίσεων που προτείνουν.

«Είναι αλήθεια ότι το σχέδιό μου είναι πιο ριζοσπαστικό, ίσως πιο δύσκολο», παραδέχθηκε ο Φιγιόν, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, απέναντι στην υποψήφια της Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

Ο Φιγιόν δεσμεύθηκε «να μειώσει στο μισό την ανεργία» σε διάστημα πέντε ετών και να κάνει τη Γαλλία «την πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη» σε διάστημα δέκα ετών, υιοθετώντας σκληρά μέτρα λιτότητας.

Προχωρώντας σε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, παρατείνοντας το ωράριο εργασίας, κάνοντας μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, καταργώντας μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα ο Φιγιόν επιθυμεί να δημιουργήσει ένα «ψυχολογικό κλικ» προκειμένου να δείξει στους Γάλλους αλλά επίσης και στο «εξωτερικό» ότι η Γαλλία θέλει να αλλάξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα