Νέος Ψυχρός Πόλεμος: ΗΠΑ και Ευρώπη απελαύνουν Ρώσους διπλωμάτες

18:13 26/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Καταιγίδα απελάσεων Ρώσων διπλωματών απφάσισαν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια κίνηση στήριξης της Βρετανίας μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος τού πρώην διπλού πράκτορα, Σκριπάλ, και τής κόρης του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε την απέλαση 60 Ρώσων, οι 48 είναι μέλη τής ρωσικής πρεσβείας και οι άλλοι 12 αξιωματούχοι τής ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ. Αποφάσισε, επίσης, να κλείσει το ρωσικό προξενείο στο Σιάτλ.

«Με αυτά τα βήματα, οι ΗΠΑ

και οι σύμμαχοί τους καθιστούν σαφές στη Ρωσία πως οι ενέργειές της έχουν και επιπτώσεις. Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνεργαστούν για τη δημιουργία καλύτερων σχέσεων με τη Ρωσία, ωστόσο, αυτό θα γίνει εάν αλλάξει στάση η ρωσική κυβέρνηση», αναφέρει η αμερικανική ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, 14 χώρες τής Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αποφασίσει να απελάσουν Ρώσους διπλωμάτες, όπως είπε ο πρόεδρος τού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Ειδικότερα, 4έσσερις αποχωρούν από τη Γερμανία και τη Γαλλία, ένας από την Ιταλία, δύο από τη Δανία, τρεις από την Τσεχία και τη Λιθουανία, 13 από την Ουκρανία, τέσσερις από την Πολωνία, δυο από την Ολλανδία, ένας από τη Λετονία, ένας από την Εσθονία και ένας από τη Ρουμανία και τη Φινλανδία.

Η καναδική κυβέρνηση προχώρησε με τη σειρά της στην απέλαση τεσσάρων Ρώσων αξιωματούχων.

Η Ρωσία θα απαντήσει στις μαζικές απελάσεις με το «ίδιο νόμισμα» τις επόμενες ημέρες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η απάντηση θα είναι η ίδια, θα εργαστούμε επ’ αυτής τις επόμενες ημέρες και θα ανταποκριθούμε σε κάθε χώρα ξεχωριστά», δήλωσε πηγή.

Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα έχει τον τελευταίο λόγο για το πώς θα απαντήσει η Μόσχα στις απελάσεις.

Νέος Ψυχρός Πόλεμος: ΗΠΑ και Ευρώπη απελαύνουν Ρώσους διπλωμάτες

The post Νέος Ψυχρός Πόλεμος: ΗΠΑ και Ευρώπη απελαύνουν Ρώσους διπλωμάτες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα