Απαλλαγή Μαρινάκη για 3 κακουργήματα στο ποδόσφαιρο

15:21 26/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Μπορεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να άσκησε αναίρεση ζητώντας να δικαστεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης και για τα κακουργήματα τής εγκληματικής οργάνωσης, τής εκβίασης και τής απάτης για τα θέματα τού ποδοσφαίρου, όμως το Ποινικό Τμήμα τού Αρείου Πάγου είπε όχι και συμφώνησε με το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Έτσι, απέρριψε ομόφωνα την αναίρεση που στρεφόταν κατά της απαλλαγής από το αδίκημα της κακουργηματικής

εκβίασης. Απέρριψε κατά πλειοψηφία (2-1) την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της σύστασης και συμμορίας. Απέρριψε, επίσης κατά πλειοψηφία (2-1), την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος .

Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος αναίρεσε εν μέρει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών (2057/2017) ως προς το σκέλος που αφορά την παράβαση του άρθρου 132 του νομού 2725/1999 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελέσματος αγώνος) και για την αξιόποινη πράξη της συμμορίας για λόγους ελλιπούς αιτιολογίας.

Συνεπώς θα επανακριθεί αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα παραπεμφθεί για το μοναδικό κακούργημα που έχει απομείνει υπό διερεύνηση.

Απαλλαγή Μαρινάκη για 3 κακουργήματα στο ποδόσφαιρο

The post Απαλλαγή Μαρινάκη για 3 κακουργήματα στο ποδόσφαιρο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα