Νέα τουρκική πρόκληση: Φρεγάτα στην Ανατολική Μεσόγειο στέλνει η Τουρκία

18:46 13/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Την φρεγάτα Γκιοκτσέαντα έστειλε στην Ανατολική Μεσόγειο το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων για να παρακολουθεί στενά τις δραστηριότητες του West Capella,που διεξάγει γεώτρηση στο οικόπεδο 11, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η ανακοίνωση για την αποστολή της φρεγάτας έγινε από το ίδιο το τουρκικό Γενικό Επιτελείο και όπως αναφέρεται:

«(Η φρεγάτα) εκπληρώνει το καθήκον της στην ανατολική Μεσόγειο

παρακολουθώντας το West Capella… το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να πραγματοποιήσει δραστηριότητες γεώτρησης».

Φαίνεται πάντως πως το θερμόμετρο στην περιοχή είναι στα ύψη με πολεμικά πλοία διαφόρων χωρών να πλέουν περιεμτρικά. Στο λιμάνι της Λάρνακας βρίσκονται από χθες δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου «Φρεν», ενώ πέριξ του οικοπέδου 11 όπου πραγματοποιούνται οι γεωτρήσεις βρίσκονται το αμερικανικό αεροπλανοφόρο George Bush, μια κορβέτα του Ισραήλ και το ελληνικό κανονιοφόρο «Νικηφόρος».

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θα λάβει μέτρα για την έναρξη ερευνητικών γεωτρήσεων για υδρογονάνθρακες στην Κύπρο από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Όπως είπε, τα υπουργεία Ενέργειας και Εξωτερικών της Τουρκίας συνεργάζονται για να καταρτίσουν ένα σχέδιο με τα μέτρα που θα ληφθούν σε απάντηση στις «μονομερείς», όπως τις χαρακτήρισε, ενέργειες της ελληνικής πλευράς.

Πρόσθεσε ότι η αποστολή ενός πλοίου γεωτρήσεων δείχνει την «ανειλικρίνεια» της ελληνικής πλευράς στις συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα