Τρέμε... Στουρνάρα!!!

Σεισμός. Στη γωνία Σταδίου και Ομήρου συγκλονίστηκε το σύμπαν. Η Τράπεζα της Ελλάδος έπαθε…. Κρυολόγημα. Τρέμουν οι τεχνοκράτες και ο Στουρνάρας γιατί… βροντάει ο Όλυμπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι το ήθελε ο διοικητής να πει στους κυβερνώντες να προσέχουν με την πρόωρη έξοδο στις αγορές; Τι ήθελε ο Στουρνάρας

να τα βάλει με τους φωστήρες της κυβέρνησης και να τους συμβουλεύσει να μην βιάζονται αλλά να πατήσει πρώτα η οικονομία στα πόδια της και μετά να κάνουμε το άλμα προς τα μπροστά;

Είναι οι ίδιοι οικονομικοί εγκέφαλοι που κάθονταν σαν χαζοί, εντυπωσιασμένοι από το σχέδιο Βαρουφάκη. Είναι οι ίδιοι που το 2015 χειροκροτούσαν τους συνωμότες της δραχμής.

Τώρα λοιπόν κουνάνε ξανά το χέρι στον διοικητή της ΤτΕ γιατί είχε το θάρρος να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Ότι δηλαδή είναι πρόωρες και μόνο επικοινωνιακό κέρδος θα έχουν, οι δηλώσεις περί εξόδου στις αγορές.

Αμέσως βγήκε ο Πιτσιόρλας να κατηγορήσει τον Στουρνάρα ότι έκανε μια πολύ «περίεργη» δήλωση, αφήνοντας προφανώς πολλά παράθυρα για ερμηνείες.

Σήμερα βγήκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ένας κάποιος Ρήγας και είπε ότι ο κεντρικός τραπεζίτες εσωτερικεύει τα πολιτικά λάθη που έχει κάνει και δεν μπορεί να προσπαθεί να τα δικαιολογήσει τώρα που είναι διοικητής της ΤτΕ. Είπε επίσης, προκαλώντας… τρόμο στον Στουρνάρα ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικός και να μην ασκεί πολιτική.
«Δυστυχώς», συνέχισε ο ίδιος, «η ανεξαρτησία είναι πάντα εντός εισαγωγικών, είτε των ανεξάρτητων αρχών, είτε των διοικήσεων τραπεζών. Εμείς ασκούμε μία πολιτική στον αντίποδα. Αν δεν αρέσει, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ασκούν πολιτική αυτοί που είναι θεματοφύλακες της οικονομίας του κράτους».
Και πρόσθεσε: «Ο κ. Στουρνάρας ήταν και υπουργός Οικονομικών. Αυτό σημαίνει ότι έχει εσωτερικεύσει και τα πολιτικά λάθη που έχει κάνει. Δεν μπορεί να προσπαθεί να τα δικαιολογήσει τώρα που είναι κεντρικός τραπεζίτης. Είναι άλλος ο θεσμικός του ρόλος».
Στο ερώτημα αν θεωρεί ότι ο διοικητής της ΤτΕ υπερβαίνει τον θεσμικό του ρόλο με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Είναι πολλές από τις δηλώσεις του, που έχουν το στοιχείο πολιτικής και όχι θεσμικής παρέμβασης».

Προσέξτε. Εν ολίγοις, κατηγορεί τον κεντρικό τραπεζίτη γιατί… κάνει τη δουλειά του. Γιατί δεν είναι… Βαρουφάκης και γιατί ζητά προσοχή μην πάθει καμιά νέα ζημιά η χώρα.

Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της αδιαφορίας του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα. Μόνο το γκουβέρνο τους νοιάζει, μόνο να μείνουν στην καρέκλα. Είναι έτοιμοι να βγουν στις αγορές με έτοιμη έκδοση, καλυμμένη από συγκεκριμένο διεθνή οίκο και χωρίς καμιά ουσία, απλά για λόγους εντυπώσεων. Και βγαίνει ο Στουρνάρας και τους λέει να προσέχουν αλλά αυτοί τι κάνουν; Τον κατηγορούν και θυμίζουν ότι ήταν υπουργός του Σαμαρά.

Αλλά δεν μπορεί κανείς να περιμένει περισσότερα. Τόσο τους κόβει στα οικονομικά, τόσο μιλάνε. Αυτοί που ήταν έτοιμοι να βάλουν μπουρλότο στη χώρα…

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα