Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χαφτάρ για να μας προκαλέσει

15:18 20/1/2020 - Πηγή: Aixmi

«Ο Μητσοτάκης γιατί κάλεσε τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει». 

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν, μέσα στο αεροπλάνο, επιστρέφοντας από το Βερολίνο. Πρόσθεσε δε ότι κάποιος ηγέτης (τον οποίο δεν κατονόμασε)  του είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία.

«Αναρωτήθηκα: Θέλει να διορθώσει τις σχέσεις μαζί μου και καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Τι ανοησία είναι αυτή; Πείτε του ότι αυτό που κάνει είναι λάθος. Να το διορθώσει και από εκεί και πέρα μπορούμε

να συναντηθούμε μαζί του».

Ο Τούρκος πρόεδρος υπαινίχθηκε ότι τον προσέγγισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Κόντε, και του έδειξε ενδιαφέρον για συνεργασία σε γεωτρήσεις στις περιοχές που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο με την Λιβύη.

«Eπειδή οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης είχαμε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες. Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη. Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα», είπε. «Τα βήματα που κάναμε για τη Λιβύη, έφεραν ισορροπία στη διαδικασία. Βλέπουμε τι είδους παιχνίδια παίζονται υπό τον μανδύα της μάχης κατά της τρομοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό εμπόδισε πέρυσι γεωτρύπανο της ιταλική ΕΝΙ να κάνει γεώτρηση μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ τώρα έστειλε δικό της γεωτρύπανο μέσα στο Οικόπεδο 8 της κυπριακής ΑΟΖ -εκεί όπου επρόκειτο να κάνουν έρευνες το επόμενο διάστημα η ιταλική ΕΝΙ και η γαλλική ΤΟTAL.

The post Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χαφτάρ για να μας προκαλέσει appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα