Η Ελισάβετ αφαιρεί τους βασιλικούς τίτλους από Χάρι-Μέγκαν

19:09 19/1/2020 - Πηγή: Aixmi

O πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα χάσουν τους τίτλους «Αυτού Βασιλική Υψηλότητα» (HRH) από την Ανοιξη, και πλέον θα είναι γνωστοί ως Χάρι, δούκας του Σάσεξ και Μέγκαν, δούκισσα του Σάσεξ. Επιπλέον είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν τα 2,4 εκατ. λίρες των Βρετανών φορολογούμενων που ξόδεψαν  για την ανακαίνιση του σπιτιού τους στο κάστρο του Γουίνδσορ. Πάντως, ο Χάρι θα παραμείνει πρίγκιπας.

Το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε την απόφαση της Βασίλισσας

Ελισάβετ:

«Μετά από πολλούς μήνες συζητήσεων και μετά τις πρόσφατες αποφάσεις, είμαι στην ευχάριστη να ανακοινώσω ότι μαζί βρήκαμε μια επικοιδομητική και υποστηρικτική λύση για τον εγγονό μου και την οικογένειά του. Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Αρτσι θα είναι πάντα αγαπημένα μέλη της οκογένειάς μου. Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν ως αποτέλεσμα της έντονης επιτήρησης τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή. Θέλω να τους ευχαριστήσω για όλο το αφοσιωμένο έργο τους στη χώρα, την Κοινοπολιτεία και πέρα ​​από αυτήν και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για το πόσο γρήγορα η Μέγκαν έγινε μέλος της οικογένειας. Είναι η ελπίδα ολόκληρης της οικογένειάς μου ότι η σημερινή συμφωνία τούς επιτρέπει να αρχίσουν να χτίζουν μια ευτυχισμένη και ειρηνική νέα ζωή. Δεν θα λαμβάνουν πλέον δημόσια κονδύλια για βασιλικά καθήκοντα. Με την ευλογία της βασίλισσας, οι Sussexes θα συνεχίσουν να κάνουν τις ιδιωτικές τους υποχρεώσεις. Καθώς δεν μπορούν πλέον να εκπροσωπούν τυπικά τη Βασίλισσα, οι Sussexes έχουν καταστήσει σαφές ότι με όλα όσα κάνουν θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις αξίες της Αυτού Μεγαλειότητας. Οι Sussexes δεν θα χρησιμοποιήσουν τους HRH τίτλους τους, επειδή δεν εργάζονται πλέον ως μέλη της Βασιλικής Οικογένειας».

Ο Χάρι γεννήθηκε ως πρίγκιπας της Ουαλίας και απέκτησε τίτλο HRH από τη γέννησή του. Θα κρατήσει ακόμη τον τίτλο του δούκα του Σάσεξ που του έδωσε η γιαγιά του το πρωινό του γάμου του. Η Μέγκαν Μαρκλ πήρε, το ίδιο πρωινό, τον τίτλο της δούκισσας του Σάσεξ και με το γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι έγινε μέλος της βασιλικής οικογένεια. Μπορεί να χάνει πλέον τον HRH τίτλο της, αλλά κρατά αυτόν της δούκισσας του Σάσεξ.

Ο γιος τους Αρτσι δεν έχει βασιλικό τίτλο, δεν είναι HRH, αλλά ούτε και πρίγκιπας, καθώς ήταν πολύ πίσω στη διαδοχή για το βρετανικό θρόνο. Το όνομα του μικρού είναι Αρτσι, Μαουντμπάντεν Γουίνδσορ. Μπορεί να πάρει τίτλο HRH όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιά.

The post Η Ελισάβετ αφαιρεί τους βασιλικούς τίτλους από Χάρι-Μέγκαν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα