Αισιόδοξη η κυβέρνηση: Θα αρθεί το αδιέξοδο για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα

15:47 15/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Αισιοδοξία επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο ότι τις επομενες ημέρες και σίγουρα πριν από τα Χριστούγεννα οι εκπρόσωποι των δανειστών θα διαπιστώσουν πως οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, είναι συμβατές προς όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πιστεύουν, ότι όσοι αντιδρούν, με πρώτη τη Γερμανία, θα άρουν τις αντιρρήσεις τους, σε σχέση με την εφαρμογή από το 2017 των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Άλλωστε, όπως σημειώνουν, μόνο η Γερμανία ζήτησε να δει την έκθεση των δανειστών για το αν τα μέτρα κοινωνικής στήριξης είναι συμβατά με τη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015, την ώρα που όλες οι άλλες χώρες ήταν υπέρ.

Μόλις οι θεσμοί αποφανθούν θετικά, όπως αναμένει η Αθήνα, τότε ξεπαγώνει η διαδικασία, γνωστοποίησαν οι κυβερνητικές πηγές.

Ερωτηθείσες για τις ανακοινώσεις Ντάισελμπλουμ, ανέφεραν πως ο εκπρόσωπός του δεν έκανε τίποτε άλλο από το να επαναλάβει το ερώτημα της γερμανικής πλευράς.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν, ότι ακόμη και αν χρειαστεί να υπάρξει στο πλαίσιο αυτής της απόφασης των θεσμών, μια αναφορά σχετική με την υποχρέωση της Ελλάδας να ενημερώνει τους θεσμικούς εκπροσώπους των δανειστών πριν την ανακοίνωση ανάλογων μέτρων, αυτό είναι ελάσσονος σημασίας και δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στην Αθήνα. Ταυτοχρόνως, η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερά αντίθετη στην εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων λιτότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα