Μοσκοβισί στη Βουλή: Δεν θα ξαναέρθει η τρόικα, δεν υπάρχει δ’ μνημόνιο

13:09 3/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση επιτροπών της Βουλής με θέμα «Ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα», ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί διεμήνυσε ότι η Ελλάδα μετά το Eurogroup της 21ης Ιουνίου πατάει γερά στα δύο πόδια της.

«Μετά από 8 δύσκολα χρόνια η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα,

στην αυτονομία και στις αγορές», ανέφερε και πρόσθεσε ότι αυτά τα 8 χρόνια ήταν απίστευτα δύσκολα για τον ελληνικό λαό καθώς και ότι δεν ήταν εύκολες οι αποφάσεις που χρειάστηκε να ληφθούν από την ελληνική Βουλή, όταν καμία άλλη χώρα δεν χρειάστηκε να λάβει τέτοια μέτρα.

«Η Ελλάδα ανέκαθεν δήλωνε την προσήλωσή της στη ζώνη του ευρώ και θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στο θάρρος του ελληνικού λαού και του Κοινοβουλίου γιατί διατήρησε τις δύσκολες και αναγκαίες πρωτοβουλίες», είπε και έκανε λόγο για νίκη της Ελλάδας και της ευρωζώνης με το τέλος του προγράμματος.

Αναφερόμενος στην οικονομική ανάπτυξη, επεσήμανε ότι «υπάρχει επιστροφή στην ανάπτυξη και θεαματικές επιδόσεις στη δημοσιονομική προσαρμογή. Την ίδια ώρα νέα δυναμική δίνουν οι μεταρρυθμίσεις που αποφασίστηκαν. Πιστεύω ότι η χώρα ξαναγίνεται ελκυστική. Θέλω να σας συγχαρώ για την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων μέσα στα χρονοδιαγράμματα», είπε ο και συνεχάρη τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο που κέρδισε την εμπιστοσύνη όλων στο Eurogroup.

Ήρθε η ώρα να γυρίσει η σελίδα και η Ελλάδα να ξαναβρεί την θέση της στην ΕΕ, να είναι μια κανονική φυσιολογική χώρα στη ζώνη του ευρώ, υπογράμμισε. Σχετικά με τη μεταμνημονιακή εποχή ανέφερε: «Η Ελλάδα θα υιοθετήσει την εποπτεία που ισχύει για όλες τις χώρες του ευρώ. Το σχέδιο του προϋπολογισμού θα διέπεται από τους κανόνες που ισχύουν για κάθε χώρα… «Θέλω να το πω: δεν είναι τέταρτο μνημόνιο αυτό που κάνουμε, δεν θα ξανάρθει εδώ η τρόικα!».

The post Μοσκοβισί στη Βουλή: Δεν θα ξαναέρθει η τρόικα, δεν υπάρχει δ’ μνημόνιο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα