Σενάριο θανάτου για τη βασίλισσα Ελισάβετ – Σε «πένθος» οι υπουργοί

11:24 3/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Θα ακυρωθούν ολες οι κωμικές σειρές του BBC, ο πρίγκιπας Κάρολος θα αλλάξει το όνομά του, η Βρετανία θα βυθιστεί στο χάος, θα χαθούν εκατομμύρια λίρες, το πένθος θα επηρεάσει και τις χώρες της Κοινοπολιτείας. Όλα αυτά θα συμβούν σε περίπτωση θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η απουσία της βασίλισσας από τη λειτουργία στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου πυροδότησε την ανησυχία των Αρχών και τις ανάγκασε να καταστρώσουν εκ νέου σενάρια για τη στιγμή που έρθει το μοιραίο αλλά και για την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με τους Sunday Times,

το υπουργικό συμβούλιο συνήλθε μυστικά προκειμένου να προετοιμάσει σχέδιο σε περίπτωση θανάτου της βασίλισσας, το οποίος ονόμασαν Castle Dove.

Οι πολιτικοί συνατήθηκαν στο Γουαϊτχολ όπου διεξήγαγαν άσκηση προκειμένου να προετοιμαστούν για τις 10 ημέρες εθνικού πένθους που θα ακολουθήσουν του χαμού της Ελισάβετ. Τη συνάντηση διοργάνωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ενώ παρόντες ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Σαχίντ Τζαβιντ και ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Αντρέα Λιντσομ.

Σενάρια για τον θάνατο της βασίλισσας πλέκονται από το 1960. Υπήρξα συναντήσεις όπου τους ρόλους υποδύοντας ηθοποιοί δύο και τρεις φορές τον χρόνο για να επανεξετάσουν τα σχέδια που έστηναν. Ωστόσο, την προηγούμενη Πέμπτη ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν σε μία παρόμοια συνάντηση υπουργοί και κορυφαίοι δημόσιοι λειτουργοί, σύμφωνα με τους Sunday Times.

Τα σχέδια της κηδείας που πλέκονται από τη δεκαετία του ’60, υπό την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Γέφυρα Λονδίνου» περιλαμβάνουν τον θάνατο της βασίλισσας έπειτα από σύντομη μάχη με αρρώστεια με τον προσωπικό της γιατρό να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο. Μόλις πεθάνει βασιλιάς θα γίνει ο πρίγκιπας Κάρολος. Ο προσωπικός της γραμματέας θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι η «Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» μέσω γραμμής ασφαλείας ώστε να αποφύγουν ανεπιθύμητες διαρροές.

Η είδηση θα μεταδοθεί από την Ένωση Τύπου της Μεγάλης Βρετανίας και τα υπόλοιπα διεθνή ΜΜΕ ταυτόχρονα. Μία πένθιμη κορδέλα θα τοποθετηθεί στις πύλες των Ανακτόρων.Όταν πεθάνει η σορός της θα επιστρέψει στην αίθουσα του θρόνου, στο σπίτι της στο Λονδίνο.Στη σνυέχεια το φέρετρο θα μεταφερθεί στην Αίθουσα του ουεστμίνστερ όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για τέσσερις ημέρες ενώ η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί είτε στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ είτε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου. Θα ταφεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο των Ουίνδσον όπου έχουν ταφεί και οι γονείς της.

Την επόμενη ημέρα της κηδείας, οι σημαίες θα ανεμίζουν κανονικά στα κοντάρια τους και στις 11 το πρωί το Συμβούλιο θα νακηρύξει βασιλιά τον Κάρολο.

The post Σενάριο θανάτου για τη βασίλισσα Ελισάβετ – Σε «πένθος» οι υπουργοί appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα