Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός συνθέτης και τραγουδιστής Αντώνης Ρεπάνης

00:43 31/5/2019 - Πηγή: Aixmi

Στα 86 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής και συνθέτης αξέχαστων λαϊκών επιτυχιών, Αντώνης Ρεπάνης.

https://www.youtube.com/watch?v=ab4hmcRVmWw

Άρχισε να τραγουδάει το 1958. Ο Αντώνης Ρεπάνης είχε ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη (όπως η «Αρχόντισσα», που θεωρείται η καλύτερη εκτέλεση), του Γιάννη Παπαϊωάννου («Βαδίζω και παραμιλώ»), του Απόστολου Καλδάρα («Ανεβαίνω σκαλοπάτια», «Γιατί γλυκιά μου κλαις»), του Βασίλη Βασιλειάδη («Το

σταυροδρόμι»), του Μάρκου Βαμβακάρη («Σου ‘δωσα διαζύγιο»).

Το όνομά του εκτινάχτηκε στα ύψη στις αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν τραγούδησε σε μουσική δική του το τραγούδι «Η διπρόσωπη», σε μοναδικούς στίχους της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Στην ίδια δεκαετία ο Αντώνης Ρεπάνης καταξιώθηκε ως συνθέτης, με τραγούδια όπως: «Γιατί κοντά μου κάθεσαι ακόμα», «Δυο γυναίκες, δυο αγάπες», «Είναι η σκέψη μου τρελή», «Πού να γυρνάς, πού να γυρνάς», «Ποια είσαι εσύ».

Έγραψε τεράστιες επιτυχίες για τη φωνή του Στράτου Διονυσίου («Παλιατζής», «Αγάπη μου επικίνδυνη», «Χτες το βράδυ στην ταβέρνα», «Ένας αετός γκρεμίστηκε», «Άσ’ τε με απόψε μοναχό») και του Πάνου Γαβαλά («Πού να γυρνάς»).

Επίσης, τραγούδια του ερμήνευσαν πολλοί σημαντικοί τραγουδιστές και τραγουδίστριες όπως η Πόλυ Πάνου, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Αντώνης Καλογιάννης, ο Μανώλης Αγγελόπουλος, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Χρηστάκης, ο Γιώργος Μαργαρίτης και η Πίτσα Παπαδοπούλου, που ερμήνευσε εκπληκτικά το τραγούδι του «Θυσιάστηκα».

Πηγή: Βικιπαίδεια, epohi.gr

The post Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός συνθέτης και τραγουδιστής Αντώνης Ρεπάνης appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα