Μαρτυρία ιατροδικαστή: Από ηρωίνη ο θάνατος της Άννυ – Οργή εισαγγελέα

14:29 4/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Εξοργίστηκε η εισαγγελέας με τον ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη, ο οποίος έχει αναλάβει τεχνικός σύμβουλος του πατέρα της τετράχρονης Άννυ, Στανισλάβ Μπακαρτζιεφ, γνωστό ως Σάββα.

Κατά την κατάθεσή του ο ιατροδικαστής απέκλεισε το ενδεχόμενο η Άννυ να τεμαχίστηκε εν ζωή , ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με όσα κατέθεσε τις προηγούμενες ημέρες ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης.

Επίσης, σημείωσε πως το παιδί πέθανε λόγω παθολογικων αιτιών που μπορεί να οφείλεται σε λήψη ηρωίνης από το στόμα.

Στη νέκθεσή του ο κ. Γαλεντέρης προβάλλει την εκδοχή η 4χρονη να κατέληξε συνεπεία παθολογικών αιτίων πιθανότατα από «οξεία εγκεφαλική καταστολή συνεπεία λήψης ηρωίνης από το στόμα», στηρίζοντας την εκδοχή αυτή στο γεγονός ότι βρέθηκε εμετός της Άννυ σε κουβέρτα. Σημείωσε επιπλέον ότι σύμφωνα με τα δικά του ευρήματα, δεν υπάρχει περίπτωση ανθρωποκτονίας, χωρίς όμως να μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο τεμαχισμός να έγινε μετά θάνατον.

Η εισαγγελέας δεν μπόρεσε να κρύψει την έκπληξη και την οργή της για όσα άκουγε τονίζοντας «σηκώνω τα χέρια ψηλά».

Αναλυτικά ο διάλογος:

Εισαγγελέας: Ποια ευρήματα σας οδήγησαν στο συμπέρασμα αυτό, ότι το παιδί κατέληξε συνεπεία παθολογικών αιτίων; Κάνετε λογικά άλματα, αυτό που λέτε είναι αυτό που ψάχνει το δικαστήριο, αν είναι έτσι εμείς να πάμε σπίτια μας.

Ιατροδικαστής: Έλαβα υπόψη μου τα στοιχεία

Εισαγγελέας: Την απολογία του κατηγορουμένου; Σε ποιο αντικειμενικό εύρημα βασίζεστε;

Ιατροδικαστής: Στις κηλίδες αίματος, την κατανομή γενετικού υλικού, την κουβέρτα με τον εμετό της Άννυς. Δεν πέθανε από ανθρωποκτονία, μπορώ να αποκλείσω την ανθρωποκτονία. Δεν συμπεραίνω ότι οι κηλίδες είναι από τεμαχισμό θεωρώ ότι δεν είναι ύποπτα για τεμαχισμό εν ζωή.

Εισαγγελέας: Πώς δικαιολογείτε τις κηλίδες αίματος;

Ιατροδικαστής: Θα μπορούσαν να είναι από τεμαχισμό ή από ψεκασμό, δηλαδή από φτέρνισμα.

Εισαγγελέας: Φτερνίστηκε και πήγαν αίματα στο σοβαντεπί; Σε ύψος πάνω από ένα μέτρο; Ήταν ένα παιδί 4 ετών. Σηκώνω τα χεριά ψηλά…

Νωρίτερα, κατάθεση στο δικαστήριο έδωσε και η ειδική πραγματογνώμονας της ΕΛΑΣ Αλεξάνδρα Λόλη, η οποία συνέλεξε αίμα και γενετικό υλικό από το διαμέρισμα.

Όπως σημείωσε η κυρία Λόλη: «Η έρευνα μας ήταν εξαντλητική γιατί επρόκειτο για ένα παιδί. Το σπίτι ψάχτηκε βήμα – βήμα» συμπληρώνοντας πως «η κουζίνα ήταν πολύ καλά καθαρισμένη και στο χωλ υπήρχαν προσπάθειες καθαρισμού καθώς εκεί βρέθηκε βιολογικό υλικό».

Η κ. Λόλη υπέδειξε κηλίδες αίματος, σε αρκετά σημεία, οι οποίες εντοπίστηκαν σε ύψος μεγαλύτερου του ενός μέτρου. Ωστόσο, η μάρτυρας δεν ήταν θέση να πει αν το παιδί τεμαχίστηκε ενώ ήταν ακόμη ζωντανό. «Δεν μπορώ εγώ να το πω αυτό. Εγώ συλλέγω στοιχεία που μπορούν να «δέσουν» ένα ύποπτο με το έγκλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα