Μακελειό στην Ινδονησία – Βομβιστικές επιθέσεις σε τρεις εκκλησίες

12:49 13/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Τουλάχιστον 11 άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από 40 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν καμικάζι σε τρεις χριστιανικές εκκλησίες στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας, Σουραμπάγια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την τοπική αστυνομία, απετράπη η έκρηξη σε εκκλησία χωρίς ωστόσο να υπάρχει διευκρίνιση αν πρόκειται για επίθεση σε μία από τις τρεις εκκλησίες ή σε μία τέταρτη.

Οι

επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία με διαφορά 10 λεπτών. Τουλάχιστον ένας από τους δράστες που πυροδότησε εκρηκτικά στην καθολική εκκλησία Σάντα Μαρία, σκοτώθηκε.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν στην εκκλησία κι άλλα τέσσερα άτομα στον προαύλιο χώρο του ναού.

#UPDATE on Indonesia church bombings:
– at least nine killed, 40 wounded in suicide bombings in three churches in Surabaya
– intelligence agency suspects ISIL-inspired group behind the attackshttps://t.co/rlEmjOSda1 pic.twitter.com/2rRWHxgX9F

— CGTN (@CGTNOfficial) May 13, 2018

Ανεπιβεβαίωτες πληφοροίες κάνουν λόγο για γυναίκα καμικάζι που εισήλθε σε εκκλησία μαζί με παιδιά.

Άλλες πληροφορίες θέλουν δράστες να είναι και δύο 10χρονα παιδιά που έγιναν βοβμιστές αυτοκτονίας.

Breaking: Video showing one of the Surabaya attackers riding a motorcycle into the grounds of a church and detonating a bomb. pic.twitter.com/X0DBrHB4p9

Adam Harvey (@adharves) May 13, 2018

The post Μακελειό στην Ινδονησία – Βομβιστικές επιθέσεις σε τρεις εκκλησίες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα