Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι – Ένας νεκρός -Δράστης ένας Τσετσένος

10:52 13/5/2018 - Πηγή: Aixmi

Ένας Ρώσος ο οποίος γεννήθηκε το 1997 στην Τσετσενία ήταν ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στην καρδιά του Παρισιού, όπου σκότωσε μαχαίρι έναν 29χρονο άνδρα και τραυματισε άλλους τέσσερις ελαφρά.

Attaque à Paris: une vidéo a été tournée juste après l'agression au couteau https://t.co/ArB4Rs4BRI pic.twitter.com/i2AFvEdz7B

— BFMTV (@BFMTV) May 13, 2018

Οι γονείς του δράστη έχουν έχουν

προσαχθεί για ανάκριση από τη γαλλική αστυνομία.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ο νεαρός λίγο πριν από τις 21.00 επιτέθηκε με μαχαίρι στους περαστικούς κοντά στην Όπερα του Παρισιού φωνάζοντας «ο θεός είναι μεγάλος». Η αστυνομία εξουδετέρωσε τον δράστη 9 λεπτά μετά την πρώτη κλήση. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου αστυνομικών, Ροκό Κοντεντό αφού επιτέθηκε στους περαστικούς με ένα μαχαίρι, επιχείρησε να επιτεθεί στην αστυνομία φωνάζοντας: «Θα σας σκοτώσω, θα σας σκοτώσω!» και τοτε οι αστυνομικοί τότε τον πυροβόλησαν.

L'auteur de l'attaque au couteau à Paris est un Russe né en 1997 en Tchétchénie pic.twitter.com/nIDVBpOfYf

— BFMTV (@BFMTV) May 13, 2018

Μετά την επίθεση ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως «η Γαλλία δεν θα υποχωρήσει ούτε σπιθαμή ενάντια στους εχθρούς της ελευθερίας», και επαίνεσε τους αστυνομικούς που «εξουδετέρωσαν τον τρομοκράτη». Αν και ακόμη στοιχεία του δράστη δεν έχουν γνωστοποιηθεί το Reuters δημοσιεύει μια φωτογραφία που τον απεικονίζει γυμνόστηθο με γένια να φορά μαύρο παντελόνι.

Attaque au couteau à Paris: à Bormes-les-Mimosas, Emmanuel Macron suit les événements minute par minute pic.twitter.com/WJnK3Vfz8h

— BFMTV (@BFMTV) May 13, 2018

The post Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι – Ένας νεκρός -Δράστης ένας Τσετσένος appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα