Μακελειό στη Σρι Λάνκα ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών-207 νεκροί, 450 τραυματίες από τρομοκράτες

21:41 21/4/2019 - Πηγή: Aixmi

Λουτρό αίματος ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών και των Προτεσταντών, στη Σρι Λάνκα. Τρομοκράτες σκόρπισαν τον θάνατο σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία. Περισσότεροι από 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 450 τραυματίστηκαν από βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

Τρεις εκκλησίες σε διάφορες περιοχές της χώρας και τέσσερα ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα Κολόμπο ήταν στόχοι. Τουλάχιστον 27 από τους νεκρούς ήταν ξένοι υπήκοοι, από

την Δανία, την Τουρκία, την Κίνα, την Ινδία και την Ολλανδία.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια από τις εκρήξεις στη γοτθικού ρυθμού καθολική εκκλησία του Αγίου Σεβαστιανού στην Κατουουαπιτίγια, βόρεια του Κολόμπο. Η αστυνομία θεωρεί ότι εκεί έγινε επίθεση αυτοκτονίας. Εικόνες από το σημείο δείχνουν νεκρούς στο έδαφος, αίμα στους πάγκους της εκκλησίας και μια κατεστραμμένη οροφή.

Τα ξενοδοχεία που επλήγησαν στο Κολόμπο ήταν τα Shangri-La, Kingsbury, Cinnamon Grand Colombo και Tropical Inn κοντά στον εθνικό ζωολογικό κήπο.

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης σε επίθεση σε μια ευαγγελική εκκλησία στην Μπατικαλόα στην Ανατολική Επαρχία.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις. Τοπικές χριστιανικές κοινότητες ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν αυξανόμενο εκφοβισμό από εξτρεμιστές βουδιστές μοναχούς τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι σημειώθηκαν συγκρούσεις ανάμεσα στην πλειοψηφούσα βουδιστική κοινότητα και τη μουσουλμανική μειονότητα, με ορισμένες σκληροπυρηνικές βουδιστικές οργανώσεις να κατηγορούν τους μουσουλμάνους ότι αναγκάζουν τον κόσμο να μεταστραφεί στο Ισλάμ.

Πέρυσι καταγράφηκαν 86 περιστατικά διάκρισης, απειλών και βίας σε βάρος χριστιανών, σύμφωνα με την Εθνική Χριστιανική Ευαγγελική Ένωση της Σρι Λάνκα (NCEASL), η οποία εκπροσωπεί περισσότερες από 200 εκκλησίες και άλλες χριστιανικές οργανώσεις.

Φέτος, η Ένωση κατέγραψε 26 τέτοια περιστατικά, περιλαμβανομένου ενός όπου βουδιστές μοναχοί φέρεται να επιχείρησαν να διακόψουν μια κυριακάτικη λειτουργία, με το τελευταίο από αυτά να καταγράφεται στις 25 Μαρτίου.

Από τα 22 εκατομμύρια των κατοίκων της Σρι Λάνκα, το 70% είναι βουδιστές, το 12,6% ινδουιστές, το 9,7% μουσουλμάνοι και το 7,6% χριστιανοί, σύμφωνα με την απογραφή του 2012.

The post Μακελειό στη Σρι Λάνκα ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών-207 νεκροί, 450 τραυματίες από τρομοκράτες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα