Μαίνεται η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο – Καίγονται πεύκα και υπεραιωνόβιοι ελαιώνες (ΒΙΝΤΕΟ)

10:37 27/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Λίγο καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο που μαίνεται από χθες το μεσημέρι στη Ζάκυνθο αν και πίσω της έχει αφήσει καταστροφή. Η μάχη με τις φλόγες ήταν ολονύχτια με το δυσκολότερο μέτωπο να είναι αυτό μεταξύ Αναφωνήτριας και Μαριών, με τις φλόγες να κατακαίνε δάση πεύκης και υπεραιωνόβιους ελαιώνες, ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσχεραινόταν σημαντικά από την ένταση των ανέμων.

Από το ξημέρωμα επιχειρούν εναέρια μέσα ενώ ευνοϊκό είναι και το γεγονός πως έπεσαν οι ισχυροί άνεμοι.

Με έκτακτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο κατέφθασαν αργά το βράδυ,

από την ηπειρωτική χώρα, 10 πυροσβεστικά οχήματα με δεκάδες πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα και μηχανήματα του Στρατού, προκειμένου να συνδράμουν το δύσκολο έργο των τοπικών δυνάμεων. Νωρίς σήμερα το πρωί έφθασαν άλλα 7 οχήματα με 20 άνδρες από τη Βόρειο Ελλάδα, ενώ 2 ελικόπτερα Chinook ξεκίνησαν ρίψεις νερού από αέρος, από τις 07:00 το πρωί.

Από τη φωτιά κινδύνευσε και το μοναστήρι της Αναφωνήτριας όπου ασκήτεψε ο Άγιος Διονύσιος και συγχώρεσε τον φονιά του αδελφού του. Οι φλόγες μετέτρεψαν σε στάχτες καταστήματα και εστιατόρια ενώ σημεώθηκαν εκρήξεις από τις μπουκάλες υγραερίου, σύμφωνα με το imerazante.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα