Γιούχαραν την Μέρκελ σε προεκλογική συγκέντρωση (BINTEO)

21:02 26/8/2017 - Πηγή: Aixmi

«Θερμή υποδοχή» επιφύλαξαν στην Καγκελάριο της Γερμανίας ακροδεξιοί υποστηρικτές του κόμματος της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD).

Με πλακάτ που έγραφαν «Πήγαινε στους μουσουλμάνους», «’Αντε χάσου, Μέρκελ», «Το Ισλάμ δεν ανήκει στην Γερμανία» και «Σώστε το Σύνταγμα από την Μέρκελ» είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης Κβέντλινμπουργκ, στην Σαξονία-‘Ανχαλτ, όπου η Άνγκελα Μέρκελ είχε προγραμματίσει προεκλογική

ομιλία.

Όταν έφτασε στο σημείο η Καγκελάριος το πλήθος της φώναζε:

«Ψεύτρα, ψεύτρα» και «Η Μέρκελ πρέπει να φύγει».

Η Μέρκελ δεν πτοήθηκε πάντως. Συνέχισε για μισή ώρα την ομιλία της στην οποία τόνισε:

«Μερικοί πιστεύουν ότι τα προβλήματα των ανθρώπων στην Γερμανία λύνονται με φωνές. Εγώ δεν το πιστεύω, όπως δεν το πιστεύει και η πλειοψηφία των ανθρώπων σε αυτή την πλατεία».

Επανέλαβε ότι οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι στην Γερμανία, καθώς «η ποικιλομορφία δίνει δύναμη στη χώρα», παραδέχτηκε ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρξει επανάληψη του μεγάλου κύματος του 2015.

Την περασμένη εβδομάδα, σε εκδήλωση στην πόλη ‘Αναμπεργκ-Μπούχολτς της Σαξονίας, δέχτηκε και πάλι συνθήματα αποδοκιμασίας από οπαδούς της AfD, η οποία εμφανίζεται ιδιαίτερα ισχυρή στα πρώην ανατολικά κρατίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα