Αισιόδοξος ο Ντάισελμπλουμ για τα αποτελέσματα του τρίτου προγράμματος

12:05 17/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Tην άποψη ότι η συμφωνία για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας θα αποδώσει καρπούς εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal.

Παραδέχθηκε πάντως ότι κάποια από τα μέτρα είναι πολύ δύσκολο να έχουν τη στήριξη των πολιτών και πρόσθεσε ότι υπάρχουν «πολλά κατεστημένα συμφέροντα που θα διαδηλώσουν και θα ταχθούν εναντίον τους».

Κατά τον Ντάισελμπλουμ, για να γίνει η χώρα οικονομικά ανεξάρτητη πρέπει να επιλυθούν διαρθρωτικά

προβλήματα στον κρατικό μηχανισμό, στον δημόσιο τομέα και στην οικονομία. «Και πιστεύω», συνέχισε, «ότι αυτό μπορεί να το κάνει το πρόγραμμα. Πρόκειται να είναι εύκολο; Όχι, θα έχουμε πολλά προβλήματα τα επόμενα χρόνια οπωσδήποτε. Μπορούμε να τα λύσουμε; Έτσι πιστεύω».

Ο πρόεδρος του Eurogroup αναφέρθηκε και στις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που έγιναν στις Βρυξέλλες μέχρι Ελλάδα και Ευρωζώνη να καταλήξουν σε συμφωνία.

Ειδικά για τον νέο υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο είπε ότι κάποιοι συνάδελφοί του τον ευχαρίστησαν για τη στάση του και για τον τρόπο που προσέγγισε το θέμα «ο οποίος ήταν πολύ εποικοδομητικός, πολύ ρεαλιστικός».

Χαρακτήρισε πολύ πολύ δύσκολο το Eurogroup του περασμένου Σαββάτου, αλλά και τη Σύνοδο της Ευρωζώνης που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου, δύο ημέρες μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα.

Όπως είπε, οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωζώνης ήταν πάρα πολύ επικριτικοί έναντι του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντάς του ουσιαστικά: «Τι βάση υπάρχει για να δουλέψουμε μαζί για το μέλλον;». «Τήρησαν μια πολύ σκληρή στάση όταν του είπαν “θα πάρουμε την τελική απόφαση την Κυριακή”», συνέχισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα