Κυβερνητική σύσκεψη στις 12:00 για το μεταναστευτικό

08:24 7/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί στις 12:15 στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, για τη διαχείριση των ζητημάτων που σχετίζονται με τις προσφυγικές ροές.

Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας,

ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός και ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος συζήτησαν την επείγουσα ανάγκη να οριστεί από την κυβέρνηση η αρμόδια αρχή, που θα είναι επιφορτισμένη με την άμεση είσπραξη της οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ποσά που αφορούν την έκτακτη βοήθεια σε υπηρεσίες ασύλου, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και των χωρών πρώτης υποδοχής, την πολιτική προστασία και διάφορα άλλα προγράμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα