Κούβελος: «Αίσχος ο χειρισμός» – Ντόρα: «Τιμωρήστε τον εισαγγελέα​»

13:50 29/2/2012 - Πηγή: Aixmi

Εξαιρετικά επιθετική στάση εναντίον του εισαγγελέα για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος, που χειρίστηκε την υπόθεση του «βουλευτή» με το ένα εκατομύριο, τηρούν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ισίδωρος Κούβελος.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να τον ελέγξει πειθαρχικά, καθώς εκτιμά ότι υπάρχει

σχέδιο να πληγεί πολιτικά η ίδια, ενώ ο σύζυγός της χαρακτηρίζει «αίσχος» την οιονεί ποινικοποίηση της επιχειρηματικής δραστηριότητά του.

«Φαίνεται ότι είναι λάθος να παντρεύεσαι πολιτικό στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά στον ΒΗΜΑ FM. «Δυστυχώς, το αυτονόητο είναι ζητούμενο για τη χώρα. Είναι γελοίο, είναι αίσχος».

Επί τοις ουσίας ανέφερε ότι αν ήθελε να προστατεύσει τα χρήματά του από την ελληνική κρίση θα τα άφηνε στη Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο εισαγγελέας κ. Νικολούδης έκανε πολύ κακό χειρισμό. Ήταν απαράδεκτο να αφήνει επί μία εβδομάδα να σπιλώνεται όλος ο πολιτικός κόσμος και να μην ξεκαθαρίζει ότι δεν επρόκειτο για βουλευτή, αλλά για συγγενή βουλευτή.

Ορισμένοι λένε ότι θα είχε διευκολύνει την υπόθεση και ο Ισίδωρος Κούβελος αν είχε μιλήσει για τη ρευστοποίηση των μετοχών του στη Νέα Υόρκη και τη μεταφορά του ενός εκατομυρίου δολαρίων στο Λονδίνο, μέσω Αθήνας, για την αγορά μετοχών πλοίου.

Έχει, όμως, ισχυρότατη δικαιολογία. Ο εισαγγελέας είχε μιλήσει για πολιτικό πρόσωπο (που εκείνος δεν είναι), είχε αναφερθεί στον Μάιο ως μήνα της πράξης (ενώ επρόκειτο για Μάρτιο) και είχε κάνει λόγο για ένα εκατομύριο ευρώ (ενώ ήταν ένα εκατομύριο δολάρια).

Το χειρότερο όλων: ο εισαγγελέας είχε πει πως ξεκίνησε την έρευνα μετά από καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας! Δηλαδή; Ποιος επιχείρησε να δωροδοκήσει ποιον;
Είναι πολύ χοντροκομένο όλο αυτό και η ευθύνη του εισαγγελέα πολύ μεγάλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα