Κουβέλης: Δεν παρέδωσα στον Καμμένο την ιδεολογική μου ταυτότητα

11:34 4/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Ο Φώτης Κουβέλης έδωσε στην κρατική τηλεόραση την πρώτη του συνέντευξη ως αναπληρωτής υπουργός Άμυνας. Όπως είναι φυσικό ρωτήθηκε για τη συνεργασία του με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

«Με την πλειοψηφία που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τον κ. Καμμένο

για την πλειοψηφία. Η όποια συνεργασία και με ΝΔ και με ΠΑΣΟΚ το 2012 δε σημαίνει ότι είχαμε εκχωρήσει ούτε την πολιτική, ούτε την ιδεολογική μας ταυτότητα. Και με τον κ. Καμμένο η συνεργασία προφανέστατα και επιδιώκει να έχει το χρήσιμο ωφέλιμο αποτέλεσμα για το κυβερνητικό έργο και για την υπόθεση της χώρας μας. Ούτε τότε, ούτε τώρα, έχω εκχωρήσει, και ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ πολιτική και ιδεολογική ταυτότητά μας στον κ. Καμμένο», σημείωσε.

Ο κ. Κουβέλης ρωτήθηκε και για τις διαφορές απόψεων που έχει με τον κ. Καμμένο για το θέμα των Σκοπίων. Όπως είπε, η δική του θέση είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας, αλλά με διασφάλιση ότι δεν θα υπάρχουν αλυτρωτισμοί.

«Θα διεκδικώ να έχω την άποψή μου. Ο κ. Καμμενος έχει τις δικές του απόψεις, τις οποίες θα προφανώς θα κρατήσει, αλλά έχω και τη βεβαιότητα ότι πρέπει να προωθηθεί η επίλυση. Για ποιο λόγο; Εμάς μας ενδιαφέρει η καλή γειτνίαση και με χώρες που έχουν ενταχθεί σε σχεδιασμό της Τουρκίας για δημιουργία σφαίρας επιρροής σε Τετοβο, Κόσοβο , Σκόπια, Αλβανία και γιατί όχι και της ΠΓΔΜ, σημείωσε.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο και κρατούνται από τις τουρκικές αρχές.

«Το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί στις σωστές του διαστάσεις. Δεν πρέπει να υπάρξει συμψηφισμός. Είναι προφανές ότι έχουμε σκέψεις και σχεδιασμούς, αλλά πιστεύουμε και γι αυτό δουλεύουμε να μην υπάρξει δεύτερη εκδοχή, ή σενάριο».

Κουβέλης: Δεν παρέδωσα στον Καμμένο την ιδεολογική μου ταυτότητα

The post Κουβέλης: Δεν παρέδωσα στον Καμμένο την ιδεολογική μου ταυτότητα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα