Κουτσούμπας: Θρασύτατος ο Τσίπρας, προσπαθεί να πάρει «ένσημα αριστεροσύνης» (ΒΙΝΤΕΟ)

09:44 17/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», δήλωσε κατηγορηματικά ότι το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, δεν είναι απλώς ένα ακόμη μνημόνιο, το τέταρτο στη σειρά, αλλά λόγω της σκληρότητας των μέτρων είναι μνημόνιο

στην τετάρτη.

Όπως υποστήριξε, τα συγκεκριμένα μέτρα καταρρακώνουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας του λαού και πλήττουν βάναυσα κυρίως τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα.

Υπογράμμισε δε ότι η κυβερνητική προπαγάνδα σκόπιμα προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι η εφαρμογή των μέτρων έχει χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το 2019-2020, καθώς πολλά από αυτά θα εφαρμοστούν άμεσα και μάλιστα κάποια θα έχουν και αναδρομική ισχύ από το 2016, επισημαίνοντας ότι ιδιαίτερα στο «μέτωπο» των εργασιακών οι αλλαγές θα είναι τραγικές για τους εργαζομένους.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «θρασύτατο» τον πρωθυπουργό ο οποίος υποστήριξε ότι ο κόσμος δεν αντιδρά στα μέτρα. Απέδωσε στην απογοήτευση του λαού το γεγονός ότι οι αντιδράσεις δεν είναι πιο δυναμικές, τόνισε ότι ο αγώνας θα πρέπει να είναι διαρκής και ότι δεν αποτελούν λύση οι ακραίες αντιδράσεις.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα μέτρο πέραν του άρθρου 71 που αφορά στην κατάργηση των βουλευτικών προνομίων. Επανέλαβε ότι τα αντίμετρα αποτελούν μέρος της κυβερνητικής προπαγάνδας και ότι είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί έστω κι ένα μέτρο από αυτά που η Κυβέρνηση παρουσιάζει ως αντίμετρα.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι ο Τσίπρας δεν είναι κομμουνιστής από τη στιγμή που έχει απεμπολήσει ιδέες και ιδανικά της Αριστεράς. Υποστήριξε ότι προσπαθεί να πάρει «ένσημα αριστεροσύνης» και κάνει τη βρόμικη δουλειά των δανειστών.

Τέλος, σχολιάζοντας το επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τον βουλευτή της ΝΔ, Νίκο Δένδια, υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή είναι τσιράκια του συστήματος, εξυπηρετούν τα συμφέροντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα