Κορωνοϊός- 31 διαπιστωμένα νέα κρούσματα, 418 συνολικά στη χώρα, 13 διασωλωμένοι

18:41 18/3/2020 - Πηγή: Aixmi

Ο συντονιστής της μάχης κατά του κορωνοϊού, λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε συνολικά 418.

Από αυτά, 64 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 79 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 13 εκ των οποίων διασωληνωμένοι (2 περισσότεροι από χθες). Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 6.000

εργαστηριακά δείγματα.

Το ευχάριστο είναι ότι 14 πολίτες ξεπέρασαν τη νόσο και πήραν έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Ο κ. Τσιόδρας απέρριψε τα επιχειρήματα κάποιων επιστημόνων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν γίνεται σωστή καταγραφή των κρουσμάτων, διότι οι έλεγχοι περιορίζονται μόνο σε όσους ήλθαν σε επαφή με νοσούντες ή έχουν βαριά συμπτώματα. Θα έπρεπε να γίνεται εξέταση σε τυχαία δείγματα, όπως στη Νότιο Κορέα, αναφέρουν. Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι δεν υπάρχει σύγκριση με την Ελλάδα, διότι η Νότια Κορέα έχει μικρότερη έκταση και πενταπλάσιο πληθυσμό.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, με βάση τα μαθηματικά μοντέλα που έχουν επεξεργαστεί, ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 2,000 και 3,000.

The post Κορωνοϊός- 31 διαπιστωμένα νέα κρούσματα, 418 συνολικά στη χώρα, 13 διασωλωμένοι appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα