Κομματιάζεται η ΔΗΜΑΡ-Μόνο δυο βουλευτές ακολουθούν τον Κουβέλη

19:40 4/1/2015 - Πηγή: Aixmi

Σας έγραψα και το πρωί για το πολιτικό δράμα της ΔΗΜΑΡ. Τώρα τα νεώτερα: Μόνο δυο βουλευτές (ο Νίκος Τσούκαλης και η Μαρία Γιαννακάκη) δέχονται να ακολουθήσουν τον Φώτη Κουβέλη και να κατεβουν στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο «Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά»!
Συνολικά, δηλαδή, τρεις με τον ίδιο, ενώ ένας ακόμη το σκέφτεται: ο Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Οι υπόλοιποι του «κουνάνε

το μαντήλι». Η Μαρία Ρεπούση (που θέλει να πάει στον Σύριζα, αλλά δε τη θέλουν), η Ασημίνα Ξηροτύρη, ο Γιώργος Κυρίτσης (που είχε ταχθεί υπέρ της συνεργασίας με τον Σύριζα), ο Θωμάς Ψύρρας (που σκέφτεται να πάει στο Ποτάμι, αλλά…) και ο Γιάννης Πανούσης, που προτιμά να μην πολιτευτεί.

Εν ολίγοις πρόκειται για ουσιαστική διάλυση του κόμματος και προσωπικό Βατερλώ του Φώτη Κουβέλη.
Όπως θα δείτε και στην κοινή ανακοίνωση του διαρκούς συνεδρίου και της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, το όνομα των Οικολόγων είναι πρώτο στο συνεργατικό εκλογικό σχήμα…

«Την κοινή εκλογική κάθοδο της Δημοκρατικής Αριστεράς με το κόμμα «Πράσινοι – Αλληλεγγύη» στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αποφάσισαν η Κεντρική Επιτροπή και το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος. Προτεινόμενος τίτλος του ψηφοδελτίου είναι το «Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά». Οι λεπτομέρειες της εκλογικής συνεργασίας θα δημοσιοποιηθούν μετά το πέρας των συνομιλιών αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ, Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ

«Το Διαρκές Συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφάσισε την κάθοδο της ΔΗΜΑΡ στις προσεχείς εκλογές σε συνεργασία με το κόμμα «Πράσινοι – Αλληλεγγύη». Με πρόγραμμα, με συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, με πολιτικό περιεχόμενο διεκδικήσεων για την κοινωνία,για την Ελλάδα, για τους πολίτες αυτού του τόπου. Με ένα πρόγραμμα υπεύθυνο, με ένα πρόγραμμα το οποίο διεκδικεί την πολιτική αλλαγή στη χώρα, με σταθερότητα και ευθύνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα