6,1% δηλώνει ότι θα ψήφιζε το κόμμα Παπανδρέου

19:39 4/1/2015 - Πηγή: Aixmi

Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό (6,1%) δηλώνει πως θα ψήφιζε το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο ιδρύθηκε χθες. Βέβαια, το γκάλοπ της Rass έγινε πριν ανακοινωθεί το νέο κόμμα, οπότε δεν μετρήθηκε σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.

Το 6,1% των πολιτών απάντησε στο ερώτημα της εταιρείας ότι θα εμπιστευόταν αυτό το νέο κόμμα. Το ενδιαφέρον είναι

από πού προέρχονται όσοι συγκροτούν την οιονεί εκλογική αφετηρία του.

Αξιοσημείωτο τμήμα τους, λοιπόν, τώρα δηλώνει ότι ψηφίζει Σύριζα. Πρόκειται, ουσιαστικά, για πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που το εγκατέλειψαν, επειδή δεν ήθελαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο για αρχηγό, και δείχνουν τάσεις επιστροφής στο κόμμα Γιώργου. Αν η εικόνα αυτή είναι αληθινή, τότε η μάχη για την πρώτη θέση στις εκλογές, ίσως καταστεί αμφίρροπη.

Σημαντικό ποσοστό, επίσης, ψηφίζει το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Αν αυτό επιβεβαιωθεί στην κάλπη, τότε το ιστορικό κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ίσως κινδυνεύσει να μείνει εκτός Βουλής.

Διαρροές προς το νέο κόμμα φαίνεται να έχει και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζει η ΝΔ.

Όλα αυτά, βέβαια, έχουν σχετική αξία. Αληθινή δημοσκοπική εικόνα θα αποκτήσουμε όταν δημοσιευτούν γκάλοπ που θα έχουν μετρήσει το νέο κόμμα συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα.

Keywords
Τυχαία Θέματα