Έτοιμος να σκοτώσει ήταν ο Χριστόδουλος Ξηρός

19:40 4/1/2015 - Πηγή: Aixmi

Έτοιμος να σκοτώσει πριν από τη γιορτή των Φώτων ήταν ο Χριστόδουλος Ξηρός, κατά τις εκτιμήσεις της αντιτρομοκρατικής, που τώρα αναζητεί τη γυναίκα που φαίνεται ότι τον συντρόφευε τους τελευταίους μήνες.

Σημειώσεις που βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου και ο βαρύτατος οπλισμός (7 καλάσνικωφ και τμήμα αντιαρματικού RPG), τους έχουν πείσει ότι προετοίμαζε με μεθοδικότητα ένα εντυπωσιακό τρομοκρατικό χτύπημα.

Ο ίδιος, βέβαια, δεν πρόκειται να δώσει την παραμικρή πληροφορία. Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί,

ενώ ο δικηγόρος του υποστηρίζει ότι εκινείτο μόνος χωρίς συνεργάτες, διότι τον παρακολουθούσε στενά η αστυνομία.
Ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης ισχυρίζεται, ακόμη, πως δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει το όπλο που κρατούσε πάνω του και πως δεν αποδέχεται καμία ενέργεια που τυχόν του αποδίδεται.
Εννοεί, φυσικά, τη βόμβα-πακέτο που είχε σταλεί στο αστυνομικό τμήμα της Ιτέας, η οποία -αν είχε εκραγεί- θα σκότωνε και τα δέκα άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα. Στη συνδεσμολογία της, όμως, έχει βρεθεί dna του, οπότε δεν έχουν αξία οι ισχυρισμοί του…

Η δήλωση Ραγκούση:

«Ολον αυτό τον καιρό, τον έζησε κάτω από έναν ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας, όπως είχε αντιληφθεί και ο ίδιος. Αυτό δεν του έδωσε τη δυνατότητα καμιάς συνεργασίας ή καμία δυνατότητα για οτιδήποτε. Παρέμεινε μόνος προσπαθώντας να κερδίσει την ελευθερία του, κάτω από έναν κλοιό που ένιωθε να στενεύει καθημερινά. Δηλώνει ότι ο ίδιος, με δικές του προσπάθειες προμηθεύτηκε όλον αυτόν τον εξοπλισμό για τον οποίο αναλαμβάνει και την ευθύνη. Καμία συνεργασία με τους μηχανισμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής και την κυβέρνηση των δοσίλογων. Η Επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το χτύπημα που δέχθηκα, γιατί αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα. Κανένας σωτήρας και καμία ανάθεση. Καμία ελπίδα από κανέναν, ιδιαίτερα από το δίδυμο των δοσίλογων Σαμαρά-Βενιζέλου, ούτε από τους επίδοξους συνεχιστές τους. Η μόνη διέξοδος ο δικός μας Αγώνας».

Keywords
Τυχαία Θέματα