Κατάληψη στην Αυγή για τον Γιαγτζόγλου

12:46 28/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Ομαδα περίπου 30 αντιεξουσιαστών προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» σε ένδειξη συμπαράστασης στον Ντίνο Γιαγτζόγλου, τον 29χρονο που κατηγορείται για το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο.

Στο avgi.gr αναρτήθηκαν οι θέσεις της Συνέλευσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου όπου

αναφερόταν:

“Ο σύντροφός μας βρίσκεται στην όγδοη ημέρα απεργίας πείνας και τέταρτη απεργίας δίψας με αίτημα την άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές Λάρισας.

Η απαγωγή του συντρόφου από δυνάμεις των ΕΚΑΜ από τον Κορυδαλλό, όπου βρισκόταν για δικαστικούς λόγους, εξώθησε τους κρατούμενους σε εξέγερση. Αποτέλεσμα ήταν η προφορική δέσμευση του εκπροσώπου του υπουργείου Δικαιοσύνης Δουλάμη που βρέθηκε εκεί μετά από απαίτηση των εξεγερμένων κρατουμένων, ότι το αίτημα για μεταγωγή θα εξεταστεί τη Δευτέρα κατά προτεραιότητα από την ΚΕΜ.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα είναι σαφές ότι υπάρχει μια καθυστέρηση με σκοπό την εξόντωση του συντρόφου.

Υπεύθυνος για την καθυστέρηση αυτή είναι ο Ευτύχιος Φυτράκης, ο οποίος είναι ο αρμόδιος για τη σύγκληση του συμβουλίου της ΚΕΜ, που θα εξετάσει το αίτημα.

Απαιτούμε την άμεση μεταγωγή του συντρόφου στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου

* Η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου είναι αρκετά κρίσιμη, καθώς έχει ήδη χάσει παραπάνω από το 10% του σωματικού του βάρους, γεγονός που θέτει τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο”.

Η κατάληψη έληξε λιγο μετά τις 12.30.

Στο μεταξύ η ΕΛΑΣ επιρρίπτει ευθύνες στη ΓΑΔΑ για τις ζημιές στην Ερμού από ομάδα αντιεξουσιαστών καθώς φέρεται να υπήρχε προειδοποίηση ότι οι αντιεξουσιαστές που έχουν καταλάβει την πρυτανεία του ΕΚΠΑ θα έκαναν επίθεση με αφορμή τον Γιαγτζόγλου, ωστόσο, δεν ελήφθη κάποιο ουσιαστικό μέτρο προστασίας των καταστημάτων, με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να σπάσουν τις βιτρίνες με βαριοπούλες και να φύγουν ανενόχλητοι.

The post Κατάληψη στην Αυγή για τον Γιαγτζόγλου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα