Απληστία υπουργών+πανικός Τσίπρα=Κέρδη για Χρυσή Αυγή

12:02 28/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Η κραυγαλέα απληστία («καρμιριά« τη λέει ο λαός) τού υπουργικού ζεύγους Δημήτρη Παπαδημητρίου – Ράνιας Αντωνοπούλου, που παρά τα πλούτη του τσέπωνε το χιλιαρικάκι το μήνα, δεν θα πρέπει να θολώσει την κρίση μας, ούτε να αφήσει ανεξέλεγκτο τον λαϊκισμό.

Οι βουλευτές και οι υπουργοί πρέπει να αμείβονται καλά από το κράτος, ώστε να μην έχουν ανάγκη να κλέψουν ή να απλώσουν το χέρι σε πρόθυμους επιχειρηματίες. Αυτό πρέπει να ισχύει πολύ περισσότερο για τους βουλευτές και τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, που έρχονται

από την περιφέρεια.

Ειδικά για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς είναι σωστό να υπάρχει ειδική πρόνοια, διότι δεν εισπράττουν μηνιαία βουλευτική αποζημίωση. Το κρίσιμο στην υπόθεση είναι να τεθούν εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία έλειπαν από τη διάταξη που έφερε στη Βουλή ο Σύριζα τον Αύγουστο 2015.

Γράφω τη σκέψη μου, διότι βλέπω να αναπτύσσεται άκρατος λαϊκισμός, με σύνθημα την κατάργηση όλων των προνομίων τού πολιτικού κόσμου, μετά την αποκάλυψη τού «άγους» Παπαδημητρίου – Αντωνοπούλου. Τη θεωρία αυτή δυστυχώς ενίσχυσε και η άστοχη ανακοίνωση ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να καταργηθεί η διάταξη για το επίδομα ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς.

Πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι; Πρόκειται για κίνηση πανικού. Χρειάζεται να σκεφτούν πιο ψύχραιμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν γίνεται να θεωρούνται εκ προοιμίου «ύποπτοι λαμογιάς» όλοι όσοι ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική. Υπάρχουν άξιοι άνθρωποι, που μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να νοικιάζουν σπίτι ή γραφείο στην Αθήνα. Οφείλει η Πολιτεία να τους ενθαρρύνει και να τους στηρίζει. Η κατάργηση κάθε βοήθειας σε άξιους αλλά εισοδηματικά αδύναμους πολίτες, που θέλουν να εμπλακούν με την πολιτική, μόνο κακό μπορεί να κάνει.

Και, βέβαια, το κλίμα που δημιουργείται οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση συνολικά τού πολιτικού κόσμου και στην ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και των αριστερίστικων γκρουπούσκουλων, που φλερτάρουν με την τρομοκρατία.

ΥΓ Άλλο να αμείβονται καλά βουλευτές και υπουργοί και άλλο να εξαιρούνται τού νόμου. Η διάχυτη αίσθηση ατιμωρησίας τους, όταν διαπράττουν αδικήματα, είναι που εξοργίζει τους πολίτες, με αποτέλεσμα να «πυροβολούν» κατά δικαίων και αδίκων.

Απληστία κροίσων υπουργών+πανικός Τσίπρα=Κέρδη για Χρυσή Αυγή

The post Απληστία υπουργών+πανικός Τσίπρα=Κέρδη για Χρυσή Αυγή appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα