Καρβούνης: Θα έκαναν διπλή σύνοδο κορυφής για την έξοδο της Ελλάδας

12:44 10/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Το δραματικό παρασκήνιο το βράδυ του δημοψηφίσματος από τις Βρυξέλλες μεταφέρει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, ο οποίος το προσεχές διάστημα θα αποχωρήσει από τη θέση του.

Όπως αποκαλύπτει, το βράδυ του δημοψηφίσματος οι Ευρωπαίοι σκόπευαν να συγκαλέσουν διπλή σύνοδο κορυφής με θέμα την αποχώρηση της Ελλάδας. «Υπήρχε και ένα πλάνο ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ελλάδα σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη για εισαγόμενα φάρμακα, βενζίνες κ.α.» σημειώνει και ρίχνει και τα “καρφιά” του στην κυβέρνηση λέγοντας ότι αυτός που τον άκουσε προσεκτικά για όσα συνέβαιναν στις Βρυξέλλες ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Θυμάμαι ότι τη βραδιά του δημοψηφίσματος όταν πηγαίναμε προς την έξοδο από την ευρωζώνη, γιατί υπήρχε η πρόθεση να συγκληθεί διπλή σύνοδος κορυφής με ερώτημα την αποχώρηση της Ελλάδας, ήταν ο Γιούνκερ που βούτηξε μέσα στην άβυσσο και «τράβηξε την Ελλάδα από τα μαλλιά» να τη φέρει πίσω. Φυσικά είχαν ληφθεί πριν αποφάσεις με προτροπή του Προέδρου της Δημοκρατίας» περιγράφει και προθέτει: «Εγώ έκανα το καθήκον μου όταν υπηρεσιακά έμαθα από τις Βρυξέλλες ότι θα γινόταν η διπλή σύνοδος. Ήξερα ότι υπήρχε και ένα πλάνο ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ελλάδα σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη για εισαγόμενα φάρμακα, βενζίνες κ.α. Τότε με πρωτοβουλία μου το μετέφερα στους εδώ ιθύνοντες και αυτός που με άκουσε προσεκτικά ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος είχε τις γνώσεις να καταλάβει ότι αυτό θα ήταν η απόλυτη καταστροφή».

Σχετικά με το 2015 και τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «μας στοίχισε ένα νέο μνημόνιο, αλλά μάθαμε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Μπορεί το μίγμα της πολιτικής να αλλάξει 5%-10%, αλλά δεν μπορεί να γίνει στροφή 180ο. Γίναμε πιο σοφοί και προχωράμε προς την έξοδο».

The post Καρβούνης: Θα έκαναν διπλή σύνοδο κορυφής για την έξοδο της Ελλάδας appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα