Καναδάς: Η πύρινη λαίλαπα κατακαίει την Αλμπέρτα – 88.000 άνθρωποι εκκένωσαν τις εστίες τους(ΒΙΝΤΕΟ)

12:24 7/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης παραμένει η Αλμπέρτα του Καναδά καθώς η πυρκαγιά συνεχίζει το καταστροφικό της πέρασμα, ενώ οι Αρχές εκτιμούν πως έως το βράδυ του Σαββάτου το πύρινο μέτωπο θα έχει διπλασιαστεί σε έκταση και θα απειληθούν περισσότερες κατοικημένες περιοχές.

Περισσότεροι από 88.000 έχουν εκκενώσει τις εστίες τους είτε οδικώς είτε με αεροπλάνα με τα οποία οι αρμόδιοι τους μεταφέρουν σε ασφαλείς πόλεις, μέχρι να κατασβεσθούν οι φλόγες.

Αστυνομία και πυροσβεστική έθεσαν σε δημόσια χρήση οχήματα και αεροσκάφη για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών όταν η πύρινη λαιλαπα

έφθασε στα αστικά όρια ενώ ο βαρύς καπνός προκαλούσε ασφυξία. Μάλιστα, εξαιτίας αυτού ήταν δύσκολη ακόη και η διέλευση οχημάτων από την περιοχή.

Περισσότεροι από 1.100 πυροσβέστες, 145 ελικόπτερα, 138 υδροφόρες και 22 πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούν προσπαθώντας να ελέγξουν αρχικά και έπειτα να κατασβέσουν συνολικά 49 εστίες πυρκαγιάς σε όλη την άγρια βλάστηση της περιοχής ενώ σε επτά από αυτές εκτιμάται πως οι φλόγες μαίνονται αεξέλεγκτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα