Καμμένος: Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στη νέα συμφωνία αλλά…

20:25 13/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμη και αυτό της αποχώρησής του από την κυβέρνηση άφησε ο Πάνος Καμμένος στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου και ιδιαίτερα φορτισμένος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας προχώρησε σε δηλώσεις που δημιούργησαν περισσότερα ερωτήματα.

«Στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών είχαμε μία

πρόταση, όπου πιστεύαμε ότι θα γινόταν αποδεκτή από την Ευρωζώνη. Είχαν εμπλακεί και Γάλλοι αξιωματούχοι στη συγγραφή της συμφωνίας» είπε και συνέχισε «ο πρωθυπουργός μην έχοντας άλλη επιλογή, έφθασε στο σημείο να κάνει μία συμφωνία, η οποία είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών».
Ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η συμφωνία παραβιάζει το πλαίσιο που τέθηκε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και πως οι ΑΝΕΛ δεν μπορούν να συμφωνήσουν με το νέο κείμενο της Συνόδου Κορυφής.

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός ήρθε αντιμέτωπος με πραξικόπημα και εκβιασμούς για ολικό κούρεμα καταθέσεων και ασφυξία των τραπεζών, με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί σε συμφωνία.«Είχαμε διαβεβαιώσεις και από το εξωτερικό ότι η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών ήταν αποδεκτή απ” όλους. Αποτελούσε μια συμφωνία που θα ήταν αποδεκτή από το Eurogroup. Σε αυτή τη συμφωνία είχε εμπλοκή και η γαλλική ομάδα διαπραγματεύσεων. Εχθές ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα εκ μέρους της Γερμανίας και άλλων χωρών.

Ο πρωθυπουργός απέναντι στον εκβιασμό έφτασε στο σημείο να κάνει μια συμφωνία. Ξεκαθαρίζω ότι αυτή η συμφωνία είναι πέρα από αυτό που είχαμε συμφωνήσει.

Η νέα συμφωνία φέρνει νέα δεδομένα. Αλλάξαν πολλά από εχθές το βράδυ. Σε αυτή τη συμφωνία που μιλάει για 50 δισ. εγγυήσεις, για νόμους που οδηγούν σε κατασχέσεις σπιτιών δεν συναινούμε».

Σημείωσε ακόμη ότι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε μία κυβέρνηση εθνικού σκοπού με εταίρους «οι οποίοι την ώρα όπου ο Πρωθυπουργός πάλευε, δήλωναν ότι η Ελλάδα τα δίνει όλα. Εννοώ τον αρχηγό της ΝΔ και του Ποταμιού» επεσήμανε.
Και καταλήγοντας τόνισε πως:

«Δεν συμφωνούμε με την πρόταση των δανειστών. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε. Η ολονύχτια προσπάθεια του Πρωθυπουργού έχει την υποστήριξη όλων των Ελλήνων.

Θα προχωρήσουμε μαζί, προκειμένου ο ελληνικός λαός και η νόμιμη κυβέρνηση να διεκδικήσουν το δίκιο του ελληνικού λαού. Η Βουλή πλέον έχει τον λόγο. Θα παραμείνουμε μαζί για να παλέψουμε«.

Την Τρίτη στις 8:30 το πρωί αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα