Καλά μας έκανες Τσάκα!

02:49 6/1/2013 - Πηγή: Aixmi

Ο Πρίγκιπας μας τελείωσε, κάτι αναμενόμενο, καθώς από την εποχή που υποδύθηκε ο Βουτσάς τον Άραβα στην 7η Τέχνη, ουδείς άλλος εκπρόσωπος του αραβικού κόσμου παρουσιάστηκε στην Ελλάδα για να επενδύσει και να μας σώσει!

Η υπόθεση «βρωμούσε» από την πρώτη κιόλας μέρα, όταν είδαμε τον εκπρόσωπο του Βλάση Τσάκα να κατεβαίνει από… ταξί έξω από τα γραφεία

της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για να παραδώσει την πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

Μετά από σχεδόν 16 μήνες κοροϊδίας ο επίλογος γράφτηκε την Παρασκευή, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι στο σύγχρονο κόσμο δεν υπάρχουν ουρανοκατέβατοι σωτήρες!

Ωστόσο, ο στρουμπουλός Βλάσης Τσάκας απέδειξε και την ελαφρότητα που κινούνται και λειτουργούν όλα στην Ελλάδα.
Γιατί μπορεί όλοι, μετά την άδοξη κατάληξη της υπόθεσης, να άσκησαν έντονη κριτική και να μίλησαν για παραμύθια με πρίγκιπες, αλλά όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν και λίγοι αυτοί που «σιγόνταραν» τον Τσάκα και τους εκάστοτε Πρίγκιπές του και έπαιζαν το παιχνίδι τους.

Σημαντικό κομμάτι του Τύπου είχε συνεχώς δηλώσεις και συνεντεύξεις του εκπροσώπου της Αυτού Μεγαλειότητος και φιλοξενούσε τα σχέδιά του για το χτίσιμο του Μεγάλου Παναθηναϊκού. Την ίδια ώρα ελάχιστοι μπήκαν στον κόπο να ερευνήσουν από πού κρατούσε η σκούφια του Πρίγκιπα νο 1 και του Πρίγκιπα νο 2 και να ελέγξουν την αξιοπιστία τους.

Δυστυχώς, σε μία χώρα που τα πάντα έχουν ξεπουληθεί, η αξιοπιστία ενός προσώπου εξαρτάται ανάλογα με το πόσο «πουλάει» -και ο Τσάκας ανέβαζε τις κυκλοφορίες και χτυπήματα στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό να συνηθίσουν όλοι στα όμορφα παραμύθια!
Ίσως και να τα αποζητούσαν κιόλας…

Αλλά δεν ήταν μόνο αρκετοί συνάδερφοι και Μ.Μ.Ε. που έπαιξαν το χαρτί του Βλάση Τσάκα. Ποδοσφαιρικές δόξες του παρελθόντος όπως ο Δομάζος και ο Αντωνιάδης με τεράστια προσφορά στο «τριφύλλι» προσδέθηκαν στο άρμα του, με την ελπίδα ότι εάν έρθουν οι καλύτερες ημέρες θα έχουν το πάνω χέρι στη νέα τάξη πραγμάτων. Και μπορεί οι νεώτεροι να μην συγκινούνται από τα ονόματα του Αντωνιάδη και του Δομάζου, αλλά οι παλιότεροι που τους είδαν κάποτε εν δράσει, είναι φυσικό να τους εμπιστεύονται!

Η όλη ιστορία με τους Πρίγκιπες εξυπηρετούσε και τους αντίπαλους του Παναθηναϊκού που πρόσβλεπαν μέσω αυτής, στη γελοποίηση της ομάδας. Παράλληλα όσο κρατούσε το παραμύθι, ο Παναθηναϊκός έμενε στάσιμος και δεν αναζητούσε άλλες προοπτικές για την επιβίωσή του με συνέπεια να έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος και η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Είναι από τις λίγες φορές στην ιστορία της Ελλάδας που ένας πρώην ξενοδοχοϋπάλληλος κοροϊδεύει τόσο κόσμο και για τόσο καιρό. Αλλά όπως είπα, δεν φταίει τελικά αυτός, αλλά όλοι όσοι τον πίστεψαν και τον άκουγαν. Μάλλον κοιτούσαν στον καθρέφτη τους… Οσο για τον εμπνευστή και τον υποκινητή αυτής της ιστορίας, κάποια στιγμή, έστω και μετά από καιρό, λογικά θα τον μάθουμε. Μέχρι τότε, όμως, θα έχει πολύ καιρό για να διασκεδάζει και να απολαμβάνει το χουνέρι που έκανε στον Παναθηναϊκό και τους οπαδούς του…

Υ. Γ. Επειδή κάποιοι θα βιαστούν να κάνουν διάφορα σχόλια, απλώς τους παραπέμπω στο άρθρο που έγραψα στο gazzetta.gr το απόγευμα της 19ης Σεπτεμβρίου 2011, όταν και εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο Τσάκας. Μάλιστα σε συνέντευξη που έδωσε την επομένη με αποκάλεσε τρεις φορές «μ…..» για όσα αποκάλυψα για αυτόν… Τα γραπτά ξέρετε μένουν…

Keywords
Τυχαία Θέματα