Ο Στουρνάρας και το «ολίσθημα» του Μega

21:53 5/1/2013 - Πηγή: Aixmi

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έκανε αποκλειστικές δηλώσεις στη Σοφία Δήμτσα, οι οποίες μεταδόθηκαν από το κεντρικό δελτίο του Μega. Προέβλεψε ότι μετά το καλοκαίρι θα αρχίσει η ανάκαμψη, αλλά επισήμανε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά παρέκκλιση από τους στόχους. Οι όποιες παροχές γίνουν -πρόσθεσε- θα πρέπει να είναι απολύτως στοχευμένες. Μήνυμα που, προφανώς,

είχε ως αποδέκτες υπουργούς και βουλευτές, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν όνειρα για παροχές παντού.

Ο υπουργός Οικονομικών είχε μιλήσει στο Μega (στον Γιώργο Παππού) στις 30 Δεκεμβρίου για τη φοροδιαφυγή και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να περιοριστεί.

Ορισμένοι ισχυρίστηκαν (ανακριβώς βέβαια) ότι το Μega μετέδωσε απόψε εκείνη την παλαιότερη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, εμφανίζοντάς την ως σημερινή.

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε τις σημερινές δηλώσεις του στον σταθμό και εκείνες της 30ης Δεκεμβρίου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ -5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ (Στη Σοφία Δήμτσα)

“Το 2013 θα είναι ακόμη μία δύσκολη χρονιά, καθώς πρέπει να υλοποιήσουμε μέτρα ύψους 9,2 δισ.€. Όμως είμαστε στο σωστό δρόμο. Η Ελλάδα έχει κερδίσει πολύ δύσκολα την εμπιστοσύνη των εταίρων της. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Το 2013 είναι η χρονιά εμπέδωσης της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας μας. Από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα δούμε τις πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης”.

“Το 2014, εάν πάμε καλύτερα από τους στόχους του 2013-πράγμα που είναι πολύ πιθανό- θα έχουμε τη δυνατότητα να διαθέσουμε το 70% της υπέρβασης για κοινωνικές παροχές, όμως στοχευμένες και σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη ”.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ -30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (Στον Γιώργο Παππού)

«Η φοροδιαφυγή δεν αντιμετωπίζεται με τις αλλαγές στη κλίμακα ούτε με τις αποδείξεις. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Κατ’ αρχήν από τις διασταυρώσεις, όπου τώρα η Κυβέρνηση έχει αρκετά «εργαλεία» στα χέρια της, όπως στοιχεία τραπεζικών καταθέσεων, λίστες με καταθέσεις στο εξωτερικό».

«Ένα ζήτημα είναι οι έλεγχοι, όπου πήραμε σημαντική τεχνική βοήθεια από τη Τρόικα, ενώ «κλειδί» είναι και το πλαίσιο των ποινών, που θα δούμε με το υπουργείο Δικαιοσύνης, με στόχο κυρίως την άρση του ανασταλτικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Όσον αφορά, δε, στη χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος (πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες) θα καταστεί υποχρεωτική για συναλλαγές σημαντικά μικρότερης αξίας από 1.500 ευρώ, λειτουργώντας έτσι ως πρόσθετη ασφαλιστική δικλείδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα