Καίγονται τα πάντα σε Κάλαμο και Βαρνάβα (ΒΙΝΤΕΟ)

09:15 14/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Mαίνεται η πύρινη λαίλαπα σε Κάλαμο και Βαρνάβα παρά τις ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν σε όλο το μήκος του μετώπου. Η πρόεδρος της κοινότητας Βαρνάβα Χαραλαμπία Ασημακοπούλου δήλωσε «καίγονται τα πάντα» εξηγώντας ότι το κύριο μέτωπο της φωτιάς είναι αυτό που κατευθύνεται προς την παραλία με κατοίκους της περιοχής να εκφράζουν την ανησυχία για το ενδεχόμενο η φωτιά να «περάσει» προς το Γραμματικό, όπου παιδικές κατασκηνώσεις ενημερώνουν γονείς να παραλάβουν παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Νικήτας Νικηταράς,

επιστημονικός υπεύθυνος στις τοπικές κατασκηνώσεις Sports Village Athitaki.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των εγκαταστάσεων, σε αντίθεση με τα όσα ακούστηκαν νωρίτερα.

Όπως είπε ο κ. Νικηταράς, στην κατασκήνωση όπου εργάζεται βρίσκονταν συνολικά 1.066 παιδιά και παραμένει η συντριπτική πλειονότητα, περίπου 950. Πρόκειται για παιδιά ηλικίας έξι έως δεκαέξι ετών.

Οι περισσότεροι κάτοικοι του Βαρνάβα έχουν συγκεντρωθεί στην εκκλησία του χωριού που είναι ασφαλής από το πύρινο μέτωπο.

Η εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Σταυρούλα Μαλίρη έκανε λόγο για μεγάλη περίμετρο της πυρκαγιάς, καθώς το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε από τον Κάλαμο και πήγε στον Βαρνάβα ενώ οι φλόγες κατευθύνονται προς το Σέσι Γραμματικού και το Καπανδρίτι.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, με συνέπεια συχνά να αλλάζει η πορεία της φωτιάς.

Στην περιοχή επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 68 υπηρεσιακά οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν επίσης 15 εθελοντικά οχήματα, 13 οχήματα Δήμων και Περιφερειών, συν διάφορα οχήματα της ΕΥΔΑΠ και χωματουργικά.

Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και πέντε ελικόπτερα.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης δήλωσε πως ο δήμος Ωρωπού κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα