Καμπούλ: Έλληνας μεταξύ των νεκρών στην επίθεση σε ξενοδοχείο- Διαψεύδει το ΥΠΕΞ

20:18 21/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει τις πληροφορίες, που μετέδωσε το BBC ότι υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων από την επίθεση Ταλιμπάν στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ. Οι δύο έλληνες πιλότοι που ήταν στην αφγανική πρωτεύουσα είναι σώοι και αβλαβείς, διαβεβαιώνει, σημειώνοντας πως είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αφγανικές Αρχές.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,

το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι υπάρχει Έλληνας μεταξύ των θυμάτων από την επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ.

Την πληροφορία για τον Έλληνα υπήκοο ανάμεσα στους νεκρούς μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC, επικαλούμενο την αστυνομία της Καμπούλ.
Από τα επιβεβαιωμένα 21 θύματα, oι 14 είναι ξένοι επισκέπτες και τέσσερις Αφγανοί, ενώ νεκροί είναι και οι τρεις ένοπλοι. Εξακολουθούν να μην έχουν ταυτοποιηθεί δύο από τα πτώματα.

Η επίθεση εναντίον του ξενοδοχείου Intercontinental της Καμπούλ, τερματίστηκε μετά από 12 ώρες. «Η επίθεση ολοκληρώθηκε, όλοι οι δράστες εξουδετερώθηκαν. 126 άνθρωποι διασώθηκαν, εκ των οποίων 41 αλλοδαποί», δήλωσε ο Νατζίμπ Ντάνις εκπρόσωπος του υπουργείου, ο οποίος έκανε λόγο για «τρεις δράστες», αντί για τέσσερις που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Η επίθεση ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 τοπική ώρα του Σαββάτου, όταν ένας από τους δράστες εισέβαλε στο πολυτελές ξενοδοχείο πυροδοτώντας έναν εκρηκτικό μηχανισμό και ανοίγοντας πυρ εναντίον των ανθρώπων. Το ξενοδοχείο είχε δεχθεί επίθεση από μαχητές Ταλιμπάν το 2011, με αποτέλεσμα 21 άνθρωποι να σκοτωθούν. Είναι ένα από τα δύο πολυτελή ξενοδοχεία της Καμπούλ και επρόκειτο σήμερα να φιλοξενήσει ένα συνέδριο πληροφορικής.

Αν και φέρει το ίδιο όνομα, το ξενοδοχείο στην Καμπούλ δεν ανήκει στον όμιλο ξενοδοχείων InterContinental Hotels Group (IHG), που είχε επισημάνει σε μια ανακοίνωση το 2011 ότι «το ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ δεν ανήκει στον όμιλο IHG από το 1980».

Στο μεταξύ την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

«Χθες το βράδυ το ξενοδοχείο Intercontinental έγινε στόχος επίθεσης. Η επίθεση εξαπολύθηκε από πέντε μουτζαχεντίν μας», ανέφερε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν σε ανακοίνωσή του που διανεμήθηκε μέσω email.

The post Καμπούλ: Έλληνας μεταξύ των νεκρών στην επίθεση σε ξενοδοχείο- Διαψεύδει το ΥΠΕΞ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα